2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 11:00

Színes

Bemutatkoztak a kóbor kisállatok megmentői

A tudatos állattartásra hívták fel a figyelmet az állatvédők az örökbefogadott állatok napján. Az Illatos úti állatmenhelyre naponta átlagosan tizenkét állatot, főként kutyákat visznek be. Az ott dolgozók és az önkéntesek nekik próbálnak meg segíteni és gazdát találni.

Az örökbefogadott állatok napján a Városligetben bemutatkoztak azok a szervezetek, amelyek átmeneti menedéket nyújtanak a kóbor kisállatoknak. Nemcsak megsimogathatták őket, de a tudatos állattartás szabályait is megismerhették a gyerekek és a felnőttek is.

Borsa kutya már vidáman állt gazdája mellett. Pár éve azonban csak a szerencséjén múlt, hogy egy család hazavitte és befogadta. „Három évvel ezelőtt az Andrássy úton dobták ki öt hónaposan, törött lábbal, onnan került be az Illatos útra. Meggyógyíttattuk és nálunk helyeztük el ideiglenesen, hogy majd ha meggyógyul, gazdát találunk neki. Borsa szépen meggyógyult és már a férjemen kívül mindenki tudta, hogy mi leszünk a kutyának a gazdái” – mondta Óvári Klári önkéntes.

A főpolgármester-helyettes szerint először a gondolkodásmódon kellett változtatni ahhoz, hogy tenni tudjanak a magukra hagyott állatokért. „A civil szervezetekkel együttműködve sikerült elérni azt, hogy több mint kétezer kutyát és közel négyszáz macskát sikerült gazdához adni, és megtörtént az a paradigmaváltás, hogy több mint egy esztendeje nem altatnak el állatot pusztán azért, mert bekerült egy ebrendészeti telepre. Arról nem is beszélve, hogy az ebrendészeti telepet már állategészségügyi szolgálatnak nevezzük, tehát az elnevezésekben is van változás” – mondta György István.

A főváros vezetése nemrég 23 millió forinttal támogatta az Illatos úti állatmenhelyet.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!