2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Színes

Befejezi Schobert Norbert

Eddig bírtam, visszavonulok - nyilatkozta a Blikknek Schobert Norbert fitness edző, üzletember, miután a Gazdasági Versenyhivatal 40 millió forintra bírságolta a Norbi Update céget a fogyasztók megtévesztése miatt.

  • Befejezi Schobert Norbert

A GVH szombati közleménye szerint egyebek mellett a termékek hatásait, összetételét, a diéták eredményességét illetően tévesztette meg a cég a fogyasztókat. A vállalkozás együttműködött a hatósággal és elismerte a jogsértést, ezt figyelembe vették a bírság megállapítása során.

A Mandiner arról ír, hogy a történtekre a fitneszguru a Norbi és az Update oldalán reagált egy terjedelmesebb bejegyzésben. „52 éves vagyok. Teljes felelősségem tudatában. Elfogadni egy csökkentett bírságot, vagy elismerni nem ugyanaz. 30 éve vagyok a pályán.

Egy jobb világot akartam”

– fogalmazott Schobert. Majd felidézte, hogy 1985-től milyen utat járt be, miként vált ismertté a módszere. 

„Elsőként hoztam magyar piacra a szénhidrátcsökkentett kenyeret, sütit a kaposmérői kenyérgyárral és az első 95 százalékban mentes lisztkeveréket. Na, ezért is meghurcolt a GVH, mert 95 százalékban csökkentettnek kell írni. Akkor alkották a szabályt, mert én voltam az úttörő” – emlékezett vissza. Majd arra is kitért, hogy igaz volt ez a cukormentes csokoládékra és a a hozzáadott cukortól mentes túrórudira is.

A Norbi Update brand megalkotója ezután arra is kitért, „számtalan szakmai kritikát kapott, így elhatározta”, hogy spórolt pénzén vizsgálatokat indít, valamint tévékampányba kezdett, amiért a GVH nem bírságolta meg, de szigorított a szabályain.

„A gyógyszerlobbi. Az a lobbi, ami klinikai vizsgálatok híján telenyomta a világot Covid-vakcinával. A kívánt és nem kívánt káros élettani hatást nem vizsgálta a hatóság. Tele a temető fiatal kortársaimmal. Szegény Csollány is belehalt, mert ráoltottak”

– folytatta, majd leszögezte:

„Tudnotok kell, hogy velem példát statuálnak, mert első voltam.”

A Blikk megkeresésére Schobert azt nyilatkozta:

„Eddig bírtam, visszavonulok.

Ez a vizsgálat és az, hogy mindenféle hazugnak neveznek, most padlóra küldött, és innen már nem tudok felállni. Ez a kampány olyan most, mintha eddig végig hazudtam volna, közben a visszajelzések és a klinikai vizsgálatok szerint is százezrek életét mentette meg a rendszerem – idézte fel korábbi eredményeit a fitneszguru.

„Az elmúlt években egymás után érték a csapások: Covid és a háború okozta infláció mellett egy sztrókon is átesett, cégének pedig befektetőkre volt szüksége, hogy tovább működhessen. Norbi szerint a mostani vizsgálat nem volt véletlen” – vélte Schobert.

Mandiner

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hó borítja Magyarország legmagasabb pontját + képek

Hó borítja Magyarország legmagasabb pontját + képek

Behavazott a Kékes! Vasárnap a kora esti órákban eső formájában érkező csapadék az éjszakai órákban hóba váltott az ország csúcsán, összefüggő hótakarót alkotva, tavaszban télies hangulatot megidézve – olvasható a Facebookon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!