2018. március 19.,
hétfő, József, Bánk napja

Bankárokat és hajléktalanokat vártak a premierre

2013. augusztus 8., csütörtök 10:40, frissítve: csütörtök 10:55

Bankárokat és hajléktalanokat is meghívtak Costa-Gavras Bennfentes játékok című filmjének szerdai, premier előtti bemutatójára. A 80 éves Oscar-díjas filmrendező alkotásával a társadalmi egyenlőtlenségekre akarja felhívni a figyelmet.

„Továbbra is elveszünk a szegényektől és adunk a gazdagoknak!” – így látja a bankárokat a 80 éves Oscar-díjas francia filmrendező, Costa-Gavras. A Bennfentes játék című filmjében a bankárokat úgy mutatja be, akik egy szűkebb csoport jóléte miatt elveszik a szegények pénzét. A film premier előtti vetítését szerdán este tartották, amelyre meghívtak bankvezetőket és hajléktalanokat is.

Budai Ferenc 13 éve hajléktalan, ő is a film rendezőjével ért egyet. „Az embernek, ha van takarékban pénze, akkor is levonnak tőle, hát ez mind az ő zsebükre megy. Van egyáltalán annak értelme, hogy az ember takarékoskodjon? Nincsen” – mondta a férfi.

Csányi Sándor széke üres maradt, ahogy az Erste bank vezérigazgatója sem ment el a vetítésre. A film a társadalmi egyenlőtlenségekről szól, ami a forgalmazó szerint manapság nagyon aktuális, és sok embert érint.

„Sok bankokkal, bankárokkal, és ezzel a társadalmi egyenlőtlenségekkel foglalkozó téma van a médiában, például ugye a devizahiteles-mentő csomag, ami egy új csomag, tudjuk a médiából, illetve az OTP-s Csányi-féle részvényeladás” – mondta Gulyás Balázs, a Pralux Entertainment tulajdonosa.

A filmet 12 nagyváros filmszínházában lehet majd látni.

Forrás: Hír TV