2020. február 21.,
péntek, Eleonóra napja

Balaton Boat vízisportkiállítás Balatonlellén

2014. május 2., péntek 19:01, frissítve: péntek 19:08

Egyre keresettebbek az elektromos jachtok. Több mint negyven kiállító várja az érdeklődőket hétvégén a Balaton Boaton Balatonlellén. A nemzetközi vízisportkiállítást tizenötödik alkalommal rendezik meg.

Jelentősen nőtt a hajók száma a Balatonon az elmúlt években, 35-40 ezren vitorláznak rendszeresen a tavon. A Magyar Vitorlás Szövetség elnöke a tömegsport felé nyitna. „Ha a nyugat-európai tavaknak a hajósűrűségét nézzük, lényegesebben magasabbak, mint a Balatoné, úgy gondolom, hogy a Balatonnak még nagyon komoly kapacitásai vannak ezen a téren és főleg a nyugati medencében” – nyilatkozta Kollár Lajos elnök.

A balatoni vitorláskikötőkben környezetbarát fejlesztésekkel emelik a szolgáltatás színvonalát: napkollektoros melegvíz-ellátási rendszert építenek ki a vizesblokkokba, illetve szelektív hulladékgyűjtést vezetnek be – árulta el Halmos Gábor, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.

A Balaton Boat kiállításon csaknem harminc hajót lehet kipróbálni. Az elektromos jachtok egyre népszerűbbek. „Egy olyan élményt nyújt, ami csak a kényelemről, csak a kikapcsolódásról szól, és olyan emberek számára is elérhető közelségbe hozza a vizet, akik nem akarnak megismerkedni a vitorlázás komoly fortélyaival, vagy ne adj' Isten félnek tőle” – véli Viszkei András gyártó.

A balatoni hajózási társaság kikötőiben 2500 vitorlás fér el, az átlagos bérleti díj egy évre félmillió forint. Szabad hely alig akad.

Forrás: Hír TV