2020. augusztus 6.,
csütörtök, Berta, Bettina napja

Az egymilliomodik komputast köszöntötték a Balaton közepén

Hír TV

2018. augusztus 23., csütörtök 15:54, frissítve: csütörtök 16:00

Az idei egymilliomodik komputast köszöntötték ma a Balaton közepén. Tavalyhoz képest egy héttel korábban érték el ezt a kerek utasszámot. Az eseménnyel járó nyereménynek egy egri család örülhetett.

Nyár végére már csökkent ugyan a forgalom, de a kompok még ilyenkor is, főidényi menetrend szerint, 40 percenként járnak Szántód és Tihany között. A balatoni hajózási társaság a Baross Gábor kompon köszöntötte az idei egymilliomodik utast.

Egy négytagú család örülhetett a 100 ezer forintos BAHART-kártyának, amit bármilyen balatoni hajózási lehetőségre beválthatnak.

„Egerből jöttünk, nyaralni jöttünk, minden évben ellátogatunk Siófokra lényegében, és mindig kompozunk is, át szoktunk menni Tihanyba mindig” – mondta Pelyhe Miklós.

A kompok újra reneszánszukat élik. 2016-ban 14 éves rekord dőlt meg, előtte utoljára 2002-ben szállítottak több mint egymillió utast. Egy forgalmas nyári napon a kompok akár 30-szor is fordulnak és 17-18 ezer utast visznek, annyit, amennyit egy téli hónapban összesen.

„Én azt gondolom, hogy köszönhető részben a Balaton iránti megnövekedett érdeklődésnek, köszönhető annak a marketing erőfeszítésnek, amelyet az irányban fejtettünk ki, hogy tudatosuljon az emberekben, hogy ez a közútpótló szolgáltatás éven át rendelkezésre áll, és valószínűleg benne van az is, hogy korábban kezdtük a 40 perces járatindításokat már az előszezonban is” – mondta Kollár József, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.

A 80-as években volt, hogy évente kétmillió utast szállítottak a balatoni kompok, de ez ma már nem érhető el, főként azért, mert a mai autók sokkal nagyobbak, ezért kevesebb fér fel egyszerre.

x
Rendkívüli hír