2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Színes

Augusztus 20-án bárki megkóstolhatja a Somlói-revolúciót

Somlói-revolúció, Csokis kaland és a Várkapitány kenyere. Augusztus 20-án a Magyar Ízek Utcájában bárki megkóstolhatja az ország tortáját, az ország cukormentes tortáját és a Szent István-napi kenyeret. A hagyományos ünnepi tűzijáték 150 millió forintba kerül, és a magyar történelem fordulópontjait idézi fel. Az állami rendezvények biztonságát ezúttal is operatív törzs felügyeli.

Egyelőre csak a sajtó képviselői kóstolhatták meg Magyarország idei születésnapi tortáját. A székesfehérvári cukrászmester meglepődött a győzelmen. A nyertes édességnek a Somlói-revolúció fantázianevet adta. „Azt mondják, hogy harmonikus lett az íze. Felelevenítettük a somlói galuskát, és átértelmeztük, ahogy gondolom, 2014-ben egy somlói galuskának milyennek kell lennie” – mondja Daminczki Balázs cukrászmester.

Augusztus 20-a után az ország tortája és a 2014-es Szent István-napi kenyér is megvásárolható a cukrászdákban, üzletekben. „Azok a pékek, akik a Magyar Pékszövetséggel szerződést kötnek, gyártásba vehetik augusztus 26-a után. Augusztus 20-án a Magyar Ízek Utcájában lehet megvenni és megkóstolni” – árulta el Kórdy András pékmester.

Idén is lesz Magyar Ízek Utcája, ahol határon túli magyar ételeket kóstolhatnak az érdeklődők. A gálaműsort külhoni magyar fiatalok tartják a Clark Ádám téren este fél nyolctól. A hagyományos ünnepi tűzijáték a magyar történelem fordulópontjait idézi majd fel. „Este kilenc órakor kezdődik a tűzijáték, amelyet négy helyről: a Lánchídról, egy a Lánchíd és a Margit híd közötti uszályról, valamint két, a Lánchíd és az Erzsébet híd közötti uszályról lőnek majd ki” – közölte Kurucz Éva kormányszóvivő.

Az állami rendezvények biztonságáért operatív törzs felel a Honvédelmi Minisztérium irányításával, a törzs munkájában az Országos Meteorológiai Szolgálat és a Mentőszolgálat is részt vesz.

„Mindenféle eshetőségre fölkészültünk. Különböző biztonsági tervek készítése van most folyamatban. Minden kockázattal és minden veszéllyel számolnunk kell, a legnagyobb veszélyt és kockázatot az időjárás okozhatja. Azt gondolom, hogy az együttműködő szervezetek, amelyeknek ebben szerepük van, mindent meg fognak tenni. Az operatív törzs aktív tevékenységével, irányításával minden körülmények között arra törekszünk, hogy a lakosság, az emberek védelme elsődleges legyen” – közölte Kun Szabó István vezérőrnagy, a HM társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára.

A tűzijáték 150 millió forintba kerül.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újabb medveészlelés Heves vármegyében

Újabb medveészlelés Heves vármegyében

A Heves Megyei Hírportálnak jelezte egy istenmezejei olvasó, hogy egy hárombocsos anyamedvét láttak Szilaspogony közelében, valamint hallomása szerint lovakat is megriasztott egy medve a településen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!