A helyben sült egész malac mellett, az egyéb frissen készült mangalica ételek közül is válogathatnak azok, akik kilátogatnak február 8 és 10-e között, Budapesten a Szabadság térre a XII. Mangalica Fesztiválra. A kétnapos rendezvényen csaknem 25 tenyésztő és kétszáz árus hústermékei közül lehet válogatni. A klasszikus – hurka, kolbász, tarja, hagymásvér – ételek mellett a legmodernebb technológiával készülő könnyen, gyorsan fogyasztható mangalica menü is készül. A belépés ingyenes.
„Elsősorban kézzel fogyasztható modern streetfood ételek, például hamburger, bizonyos helyben készült kolbászok, esetleg olyan préselt császárhús, amit hosszú ideig sütnek a fogyasztás előtt és aztán utána valamilyen szendvicsbe teszik bele, ami nagyon puha, omlós, a zsírtartalmától nagyon magas ízhatással bír. Úgyhogy, én azt gondolom, hogy ebben nem lesz hiány, mint, ahogy egyik évben sem volt” – ismertette a várható kínálatot Veégh Attila, a fesztivál főszervezője.