2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Szerelmes biciklisták 19:10

Színes

A Vasember felmenőinek sírjai egy magyarországi temetőben találhatók

Időről időre reflektorfénybe kerül a Vasember tatai származása. A vizek városának zsidó temetőjéről megjelent e-könyv kapcsán látogattuk meg hazánk egyik legrégebbi, 280 éves és még máig is működő sírkertjét, ahol a világsztár, Robert Downey Jr. ősei nyugszanak.

  • A Vasember felmenőinek sírjai egy magyarországi temetőben találhatók

A temető „A” parcellájában találhatóak azok a sírok, amelyek köthetők az Oscar-díjas színészhez, Robert Downey Jr.-hoz. Stern Jakab volt a szépapja, aki lisztkereskedőként dolgozott. Mellette vélhetően a testvére, Fülöp fekszik. Erre a születési és életkori adatok alapján lehet következtetni. Amikor Stern Jakab meghalt, a felesége, Deutschländer Eleonóra hozzáment Deutsch Simonhoz, így a sztár szépanyját a második férje mellett temették el. Házasságukból született Stern Ilka, aki hozzáment Süss Rudolfhoz. Ők voltak azok, akik az 1800-as évek második felébe hajóra szálltak, hogy szerencsét próbáljanak az új világban. A férfi nevet változtatott, s ettől kezdve Ormayként lehetett találkozni a családdal. Négy gyermeket neveltek, közülük a legfiatalabbként született Ella Eleonóra volt Robert Downey Jr. dédnagymamája.

teljes cikk a kemma.hu honlapján olvasható.

Fotó: 24 Óra / Flajsz Peter

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem – Szerelmes biciklisták + videó

Szélesvásznú történelem – Szerelmes biciklisták + videó

Az adásban az 1965-ben készült, Bacsó Péter által rendezett Szerelmes biciklisták című magyar filmről, a 60-as évekről, a 60-as évekbeli Balatonról, az akkor fiatal színésznemzedékről volt szó többek között. Az adás vendége a film egyik szereplője, Szerednyey Béla színművész volt. A műsor vezette: Zavaros Eszter és Csatári Bence.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!