2024. 02. 22. Csütörtök Gerzson napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:30

Színes

A pandémia szürreális oldala

A koronavírus-járvány a veszélyhelyzet mellett számos mulatságos, vicces, sőt szürreális szituációt is teremt. Például 37-0-ra kapott ki egy futballcsapat, mert a játékosok nem mertek másfél méternél közelebb állni az ellenfélhez, vagy Ázsiában ballonnal a fejükön közlekednek az emberek a vírustól félve.

  • A pandémia szürreális oldala

37:0. Ez már kézilabdában is meglepő eredménynek számít, de ha egy futballmérkőzésen rezzen meg ennyiszer a háló, az igazi különlegesség. A gólzáporos meccsre Németországban került sor.

A Ripdorf nevű csapat mindössze 7 embert küldött fel a pályára, mert az ellenfél, az SV Holdenstedt II játékosai közül többen kapcsolatba kerültek egy koronavírusos személlyel.

A meccset le kellett játszani, különben 200 eurós bírságot kellett volna fizetni a csapatnak. A Guiness-rekordok Könyvébe is beillő eredmény végül a távolságtartásnak köszönhetően született meg mivel a vesztes csapat játékosai nem mertek másfél méternél közelebb menni az ellenfélhez.

Sajátosan akarja pótolni kieséseit az ausztráliai Quantas légitársaság is a járvány idején. Miután a szigetországban szigorú ki- és beutazási szabályok vannak érvényben, ezért sehová sem tartó járatot indítanak útnak.

A Sydney-ből felszálló gép 7 órát tölt a levegőben. Ez idő alatt az utasok a magasból megtekinthetik az Uluru sziklatömböt és elrepülnek a Nagy-korallzátony fölött is, majd ugyanott landolnak, ahonnan elindultak.

Az egyedi kezdeményezés sikeresnek bizonyult, mert az első járatra alig 10 perc alatt elfogyott az összes jegy. A cég rendszeresíteni fogja a hasonló utakat. Például sétajárat indul Melbourne-ből az Antarktisz fölé.

A koronavírus-járvány azonban sokaknak az idegrendszerét is megviseli. Az Egyesült Királyságban egy nő azt követően kezdett tombolni egy boltban, hogy arra kérték, tegyen eleget a vírus miatt hozott előírásoknak.

A dühös vásárló először kiabálni kezdett az eladóval, majd egymás után söpörte le a polcokról a borosüvegeket, végül bevásárlókosarakat dobált az üzletben.

Egészségügyi szakértők szerint pandémia idején rendkívül fontos az arcot és orrot eltakaró maszkok viselése. Ennek jobbára eleget is tesznek az emberek, sokan azonban meglehetősen sajátosan értelmezik az előírást.

Nem elégszenek meg az ajánlott, könnyen beszerezhető védőeszközökkel, hanem igyekeznek minél különlegesebb maszkhoz jutni.

Ha pedig erre nincs lehetőségük, saját maguk készítenek arcot védő búrát, sisakot vagy éppen komplett esőkabátot és anorákot. A fantázia tárháza úgy fest kimeríthetetlen.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!