2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Vezércikk 14:00

Színes

A nassolás okozza a legtöbb bajt

Egy felmérés szerint 6 ezer kalóriányi ételt és italt fogyasztanak a magyarok egy ünnepi este alatt. A dietetikus szerint a nassolás okozza a legtöbb bajt. Sokan ilyenkor hirtelen akarnak megszabadulni a kilóktól, de egy személyi edző szerint a fokozatosságra kell törekedni, már fél órás mozgás vagy egy nagyobb séta is segíthet.

  • A nassolás okozza a legtöbb bajt

Egy dietetikus szerint sok családban még napokig eszik a karácsonyi maradékot, pedig el is lehetne tenni a fagyasztóba. „Ha jönnek is a vendégek, nem kell traktálni, nem kell kitenni a mogyorót, a bejglit, hogy »jajj, megmaradt, vagy még egy kicsit együnk belőle«, hanem egymásnak örüljünk és nem kell a plusz energia” – emelte ki Erdélyi-Sípos Aliz dietetikus.

Ilyenkor sokan fogadják meg, hogy lefogynak, ezért sokan veszik az irányt a konditermek felé. A személyi edző szerint nem ilyenkor kell drasztikus változásokat várni néhány edzéstől. A mozgást fokozatosan érdemes elkezdni, Szalai Bence ehhez össze is állított egy gyakorlatsort, amit bárki meg tud csinálni a két ünnep között.

„Másfél literes vizes palackkal kitörések. Ez nagyon jó a fenékre is. Előre lépünk, egyenes hát, vissza. Fél térdre lemegyünk, vissza. Itt a számolás úgy van, hogy lábanként a 15, tehát nem az van, hogy lecsaljuk a felét. Ebből is egy párat. Aztán kellőképp felment a pulzusunk, kicsit akkor lemegyünk a szőnyegre és végzünk pár hasprést. Ehhez tényleg csak egy szőnyeg kell. Picit felhúzott lábbal, tarkóra a kéz” – magyarázta a Starfitness személyi edzője.

A szakember szerint egy töltött káposzta kenyérrel elfogyasztva egy órás hegyi túrával felérő mozgással dolgozható le.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!