2022. 05. 25. Szerda Orbán napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Színes

A megemlékezések mellett számos családi programot rendeztek március 15-én

A megemlékezések mellett rengeteg program várta a családokat március 15-e alkalmából. A zenés, táncos programok mellett a forradalomhoz kapcsolódó játékokkal és előadásokkal hívták fel a figyelmet a nemzeti ünnep fontosságára.

Katonai tiszteletadás mellett vonták fel a nemzeti lobogót a Kossuth téren. Az eseményen Áder János Köztársasági elnök és Kövér László, az Országgyűlés elnöke is jelen voltak. A nemzeti lobogónak díszsorfalat álló huszárok a zászlófelvonást követően átvonultak a Szabadságharc egyik leghíresebb helyszínéhez a Nemzeti Múzeumhoz.

Azok az ünneplők, akik még nem érték el a huszárkort is bizonyíthatták bátorságukat. A hadtörténeti múzeumnál a kevésbé bátrak pedig megcsodálhatták a szabadságharcos ütközeteket.

„Március 15-e a magyar szabadság jelképe is. 1848 óta tulajdonképpen folyamatosan a köztudatban van és az elmúlt években egyre inkább erősödik ennek az ünnepnek a jelentősége. Mi is kiváló programokkal készülünk ez alkalomból, hiszen idén rendezzük meg 9. alkalommal a Forradalmi Forgatagot, amin kiemelkedő programokat nyújtunk az ide látogatóknak” – mondta Jakus Gabriella, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum igazgató-helyettese.

A Várkert Bazárban is családi programokkal várták az érdeklődőket. Már az egészen kicsikkel is igyekeztek megismertetni a nemzeti ünnepet.

A megemlékezések március 16-án, szombaton is folytatódnak. A többi között a magyar zászló és címer napja alkalmából egy 1848 méter hosszú magyar nemzeti zászlót húznak ki az Andrássy úton, illetve a Parlamentben meg lehet majd látogatni a Szent Koronát.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!