2023. 03. 21. Kedd Benedek napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 23:10

Színes

A megemlékezések mellett számos családi programot rendeztek március 15-én

A megemlékezések mellett rengeteg program várta a családokat március 15-e alkalmából. A zenés, táncos programok mellett a forradalomhoz kapcsolódó játékokkal és előadásokkal hívták fel a figyelmet a nemzeti ünnep fontosságára.

  • A megemlékezések mellett számos családi programot rendeztek március 15-én

Katonai tiszteletadás mellett vonták fel a nemzeti lobogót a Kossuth téren. Az eseményen Áder János Köztársasági elnök és Kövér László, az Országgyűlés elnöke is jelen voltak. A nemzeti lobogónak díszsorfalat álló huszárok a zászlófelvonást követően átvonultak a Szabadságharc egyik leghíresebb helyszínéhez a Nemzeti Múzeumhoz.

Azok az ünneplők, akik még nem érték el a huszárkort is bizonyíthatták bátorságukat. A hadtörténeti múzeumnál a kevésbé bátrak pedig megcsodálhatták a szabadságharcos ütközeteket.

„Március 15-e a magyar szabadság jelképe is. 1848 óta tulajdonképpen folyamatosan a köztudatban van és az elmúlt években egyre inkább erősödik ennek az ünnepnek a jelentősége. Mi is kiváló programokkal készülünk ez alkalomból, hiszen idén rendezzük meg 9. alkalommal a Forradalmi Forgatagot, amin kiemelkedő programokat nyújtunk az ide látogatóknak” – mondta Jakus Gabriella, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum igazgató-helyettese.

A Várkert Bazárban is családi programokkal várták az érdeklődőket. Már az egészen kicsikkel is igyekeztek megismertetni a nemzeti ünnepet.

A megemlékezések március 16-án, szombaton is folytatódnak. A többi között a magyar zászló és címer napja alkalmából egy 1848 méter hosszú magyar nemzeti zászlót húznak ki az Andrássy úton, illetve a Parlamentben meg lehet majd látogatni a Szent Koronát.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Napindító - Harmadik téli Balaton-átúszás

Napindító - Harmadik téli Balaton-átúszás

Jégúszás őrületesen felfrissíti az emebrt, egy olyan extrém sport, amelynek segítségével a komfortzónán kívül megtalálni olyan értékeket, amiket egyébként más úton nem. Vendégünk volt Szászi Ferenc, a Jégember Klub vezetője.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!