2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 13:00

Színes

A magyar standot választották a legszebbnek

A magyar standot választották a legszebb kiállítónak egy Olaszországban megrendezett gasztronómiai fesztiválon. A nemzetközi Slow Food mozgalom legnagyobb megmérettetésén a Slow Living Hungary Egyesület és a Magyar Turisztikai Egyesület a hazai kiemelt borvidékeket, a szürkemarha-tenyésztést, és a mátrai ételkülönlegességeket mutatta be. A mozgalom célja, hogy az egerszóláti szürkemarha bekerüljön az eredetvédett fajták közé.

  • A magyar standot választották a legszebbnek

Az állatok boldog állattartásban nevelkednek a kétútközi Graefl Majorságban.

„Az állatok jól érzik magukat, nyugodtak, csendesek. Az embernek pedig az a jó, hogy nem mindegy, hogy egy tápos, agyonhizlalt jószágot tesz ki az asztalra a vendég elébe, hanem egy normálisan tartott jószágot, aminek zamata van, íze van” – mondta Molnár András, gondnok.

A majorság a kezdetektől tagja a két éve létrejött Slow Living Hungary Egyesületnek. Többek között ők is részt vettek a nemzetközi Slow Food mozgalom legnagyobb eseményén, a kétévente Torinóban megrendezett Terra Madre Salon de Gusto fesztiválon.

„A Graefl Majorság a torinói fesztiválra házi készítésű, 12 órán át kézzel főzött szilvalekvárral készült, valamint a majorsági méhek által összegyűjtött mézzel, virágmézzel, és repcemézzel. Ez a vásár nagyszerű alkalom volt arra, hogy beigazolódni látszanak elképzeléseink, miszerint vegyszermentes, és hagyományosan elkészített élelmiszereket szeretnének fogyasztani” – mondta Szerencsés Györgyi a majorság tulajdonosa.

A négynapos olaszországi fesztiválon mintegy másfél millió vendég fordult meg. A Slow Living Hungary Egyesület és a Magyar Turisztikai Egyesülettel közösen nevezett a versenyre. A magyar országstandon az Egri és Szekszárdi borvidék borait és szőlőfajtáit, a mátrai borvidék gasztrokultúráját, és az egerszóláti szürkemarha tenyésztést mutatták be.

„Torinóban nagyon nagy sikert aratott a magyar stand, a miénk lett a legszebb, úgyhogy nagyon örültünk neki. Próbáltuk nagyon innovatívan bemutatni a kultúránkat és a három kiemelt régiót” – mondta Szekeres Diána, a Slow Living Hungary Egyesület elnöke.

A fesztivál további eredménye, hogy Nagy Géza, egerszóláti szürkemarha-tenyésztő bekerült a Noé bárkája programba, aminek köszönhetően a kiskunsági mangalica után az egerszóláti szürkemarha is eredetvédett fajta lehet.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Tragédia történt Ágasegyháza közelében + videó

Tragédia történt Ágasegyháza közelében + videó

Halálos baleset történt szombaton az 5301-es úton Ágasegyháza közelében - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság az MTI érdeklődésére. A baon.hu úgy tudja, egy fiatal sofőr volt az áldozat.
Megvan Csire Zsuzsi temetésének időpontja

Megvan Csire Zsuzsi temetésének időpontja

A múlt hétfőn elhunyt Csire Zsuzsi, a szívbeteg debreceni lány. A tragédiát követően, pénteken az édesanyja a közösségi oldalán tette közzé, hogy mikor lesz a fiatal lány végső búcsúztatása - írja a haon.hu.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!