2024. 09. 16. Hétfő Edit napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Színes

A lakosság segítségével térképeznék fel Ausztrália koalapopulációját

A koalaészlelések dokumentálására kérte a lakosságot az ausztrál nemzeti tudományos ügynökség az országban őshonos erszényes állat populációjának pontosabb feltérképezésére és védelmére.

  • A lakosság segítségével térképeznék fel Ausztrália koalapopulációját

Az ausztrál nemzeti tudományos hivatal (CSIRO) arra kéri a lakosságot, hogy minél többen töltsék le telefonjukra a Koala Spotter nevű alkalmazást, és ennek segítségével dokumentálják az állatok észlelését.

Andrew Hoskins, a CSIRO egyik kutatója kifejtette, hogy a koalák megszámlálásához különböző módszerekre és technológiákra van szükség, köztük a lakosság észleléseire is.

A koalák magasból való észleléséhez a tudósok hőkamerás drónokat használnak, a földön kamerákat és hangrögzítőket szerelnek fel, nyomkövető kutyákat alkalmaznak, ürülékelemzést végeznek, és az újonnan rögzített adatokat összevetik a korábbiakkal - írta a hivatal csütörtöki sajtóközleményében.

Az ausztrál kormány 2022-ben fogadta el a veszélyeztetett fajok tudományos bizottságának ajánlását a queenslandi, az új-dél-walesi és a fővárosi területi koalapopulációk védettségi státuszának szigorításáról, és rekordösszegű, 50 millió ausztrál dolláros (11 milliárd forint), négy évre szóló programot jelentett be a koalák védelmére.

Az ausztrál koalaészlelő program (NKMP) legfrissebb, márciusban megjelelt becslése szerint az országban élő koalák száma 224 ezer és 524 ezer közé tehető.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Simicskó István: Előbb-utóbb ebből káosz lesz + videó

Simicskó István: Előbb-utóbb ebből káosz lesz + videó

Jelenleg Németország megvédi a határait, azt csinálja, amit Magyarország 2015 óta tesz, ehhez képest az Európai Bizottság a nyáron kiszabott egy 200 millió eurós bírságot hazánkra, amelynek második felszólítása kedden fog lejárni. A témában vendégünk volt Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Arnold Schwarzenegger: Orbán elvitt egy körre + videó

Arnold Schwarzenegger: Orbán elvitt egy körre + videó

Budapesten a legjobb kiszolgálást kaptam - jelentette ki Arnold Schwarzenegger hollywoodi filmcsillag, egykori kaliforniai kormányzó abban a videóban, ami szombat este jelent meg Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalán.
Schwarzenegger diktálta a tempót Orbán Viktornak

Schwarzenegger diktálta a tempót Orbán Viktornak

Arnold Schwarzenegger Emmy- és Golden Globe-díjas osztrák származású amerikai színész, testépítő dolgoztatta meg Orbán Viktort. Erről maga a magyar kormányfő posztolt a közösségi oldalán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!