2023. 02. 02. Csütörtök Karolina, Aida napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Színes

A Kiskunhalason látott párduc egy másik nagyvárosban tűnhetett fel – Videó!

Még december elején vette fel egy kamera Kiskunhalas határában, ahogy egy párduchoz hasonló, fekete színű nagymacska sétál egy szántóföldön, közel egy úthoz és egy építkezéshez, most pedig Kecskeméten láthatták az állatot.

  • A Kiskunhalason látott párduc egy másik nagyvárosban tűnhetett fel – Videó!

Fotó: Illusztráció (shutterstock)

Fülöp Róbert Kiskunhalas polgármestere osztott meg egy videófelvételt közösségi oldalán egy fekete nagymacskáról, amely a város határában bóklászott. Később a helyi rendőrség is megerősítette, hogy egy valódi fekete párduc látható a videón.

Most a KecsUP kecskeméti hírportál számolt be róla, hogy civil bejelentés alapján kivonult a rendőrség Kecskemét és Kadafalva közötti erdős-mezős területre, hogy megtalálják a vadállatot.

A hírportál egy videót is feltöltött a Facebook-oldalára, amelyen bemutatják, hogy a rendőrség több autóval és rendészeti szakemberekkel is karöltve kutatja át az említett területet, közelebb nem is engedik az újságírókat egyelőre. Egy korábbi felvétel során elárulta a portál munkatársa, hogy a Gábor Dénes utcánál láthatták az elkóborolt állatot, ezért a rendőrség lezárta az utat és átkutatja a környéket.

Frissítés: elhagyták a helyszínt az egyenruhások, nem találták meg a fekete párducot. A rendőrség megerősítette a portálnak, hogy valóban történt bejelentés arról, hogy látták az állatot.

Ballószögön is látni vélték a fekete párducot. Információk szerint a Wéber kanyarban ugrott át egy busz előtt.

A polgármester közleménye az ügyben

Jelzést kaptam arról, hogy elképzelhető, hogy a Kiskunhalason elszabadult feketepárduc Kecskemétig jutott. A Vadaskert munkatársai a rendőrséggel és állatorvossal együttműködve minden olyan helyszínt megkeresnek, ahonnan eddig jelzés érkezett, hogy látták a fekete párducot. Így arra kérem a lakosságot, hogy bármilyen információval rendelkeznek, azt a Vadaskert igazgatója, Tokovics Tamás számára jelezzék 06306992136-os telefonszámon.”

Nem lesz egyszerű befogni

A KecsUP-nak nyilatkozó hivatásos vadász szerint az a terület kiválóan alkalmas egy nagymacska elbújásához, így ha itt marad, nem lesz egyszerű befogni. Szerinte fekete párduc lehet. Ha így van, akkor ugyan veszélyes lehet emberre, ugyanakkor ha nem bántják, nem szorítják be, nem támad, inkább elbújik. A vadász szerint nagy eséllyel háznál tartották és döggel etették, így most elsősorban elhullott állatokat keres táplálék gyanánt. A vadászösztön azonban benne van, és ha elejt egy őzet vagy egy kutyát, feléled benne ez, és onnantól újra vadászni fog.

Kamuhír terjed

Nem igaz, hogy megvan a macska, valaki csak szórakozik

kommentelte az interneten keringő beírásokat Tokovics Tamás, a vadaskert igazgatója KecsUP-nak. 

Metropol - kecsup.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor: Folytatni kell a hadiipari fejlesztéseket

Orbán Viktor: Folytatni kell a hadiipari fejlesztéseket

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban fogadta Armin Pappergert, a német Rheinmetall hadi- és járműipari nagyvállalat vezérigazgatóját - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Ma kiderül, jön-e a tavasz

Ma kiderül, jön-e a tavasz

Ma kiderül jön-e a tavasz. A népi hiedelem szerint ha a medve ma előbújik a vackából és meglátja az árnyékát a napsütésben, még hosszú telünk lesz.
Napindító - Üstökös Földközelben

Napindító - Üstökös Földközelben

Szerdán járt földközelben az az üstökös, amelyet legutóbb a neandervölgyi ősemberek láthattak. Rózsahegyi Mártont, a Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont projektmenedzserét kapcsoltuk.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!