2023. 12. 04. Hétfő Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Színes

A jövőben lelőhetik az olasz városokba betévedő vaddisznókat

A jövőben lelőhetik az olasz városokba betévedő vaddisznókat és megfelelő átvizsgálás után meg is lehet enni őket - derült ki a szerda este a római képviselőház által elfogadott költségvetési törvényből.

  • A jövőben lelőhetik az olasz városokba betévedő vaddisznókat

A tartományi hatóságoknak a jövőben lehetőségük lesz arra, hogy közlekedésbiztonsági okokból a városközpontokban vagy akár védett övezetekben végezzenek a vaddisznókkal. A lelőtt állatokat a megfelelő vizsgálatok elvégzése után el is lehet fogyasztani.

A döntéssel az állományt akarják csökkenteni. Becslések szerint mintegy 2,3 millió vaddisznó él Olaszországban. Az állatok gyakran betévednek a városokba, vidéken pedig megdézsmálják a vetést, nagy pusztítást okozva. Az olasz fővárosban, Rómában is sokszor megjelennek a szeméthalmok környékén, és az elmúlt hónapokban többször támadtak járókelőkre. Tavaly 13 halálos áldozata és 261 súlyos sérültje volt vaddisznók okozta baleseteknek.

Francesco Lollobrigida olasz földművelési miniszter üdvözölte a képviselőház döntését, míg az állatvédők tiltakoztak.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!