2021. június 16.,
szerda, Jusztin napja

A humor oldja a gyerekek feszültségét

Hír TV

2020. március 25., szerda 22:15

Kezd fokozódni a feszültség a gyerekekben, miután másfél hete minden napjukat az otthonukban kénytelenek tölteni - véli Duró Zsuzsa. A pszichológus szerint a szorongás oldásának egyik legfontosabb eszköze a humor, amely még a tanulási képességekre, és a teljesítményre is jótékony hatással van.

Nem kellenek drága programok és profi grafikák ahhoz, hogy a jelenleg otthon tanuló gyerekek jókedvvel oldjanak meg matematika feladatokat. Ezt bizonyítja a 2. osztályosokat tanító Laci bácsi példája is, aki a kötelező órai anyag leadásán túl az alapműveleteket szuperhősök segítségével gyakoroltatja a gyerekekkel.

Kristálypenge, Gyurman vagy éppen Lángpillangó figurája is a tanító bácsi fejéből pattant ki, minden rajzot ő maga készít, sőt a jeleneteket is eljátssza a tanítványainak.

A humor különösen nagy segítség lehet a gyerekeknek a jelenlegi helyzetben - véli Duró Zsuzsa. A pszichológus úgy látja, így a tizedik nap otthonlét után kezd fokozódni a feszültség és a szorongás a gyerekekben, aminek oldására tökéletes módszer a nevetés. A humornak éltető ereje van, és fontos szerepet játszik a kreativitás fejlesztésében is.

A pszichológus szerint a pedagógusok minden olyan módszerrel, amellyel oldott tanulási légkört teremtenek, segítik a gyerekeket abban, hogy ők pedig jobb teljesítményt nyújtsanak.

Hír TV