2020. augusztus 6.,
csütörtök, Berta, Bettina napja

A félmilliomodik hajóutast köszöntötték Siófokon

Hír TV

2018. augusztus 7., kedd 21:48, frissítve: kedd 22:18

Siófokon köszöntötte félmilliomodik hajóutasát a Balatoni Hajózási Zrt. A nyertes egy 50 ezer forintos BAHART kártyával gazdagodott. A komp és a menetrendi hajózás forgalma évek óta nő, de főként a séta és a programhajózásban erősített jelentősen a társaság.

Igazi kánikulai napon futott be az idei ötszázezredik hajóutassal a BAHART Siófok nevű katamaránja a siófoki kikötőbe. A forró időjárás általában visszaveti a balatoni hajók forgalmát, mert az emberek inkább strandolnak, de az esti bulihajók, illetve a sétahajózás ezzel együtt is egyre népszerűbb.

„Igyekszünk együttműködni a balatoni településekkel, a különféle turisztikai attrakciókkal annak érdekében, hogy a hajózást, mint közlekedési eszközt választva felkereshessék ezeket a célpontokat, és ezek az együttműködések is egyre sikeresebbek én úgy gondolom, ennek nyomán az elmúlt három évben egy töretlen fejlődésről számolhatok be, mind a komp, mind a személyhajózás esetében már korábban köszönthettük a félmilliomodik hajóutast” – mondta Kollár József, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.

„Ez a BAHART kártya 50ezer forint értékű összeget tartalmaz, és ezt az összeget következő év december 31-ig lehet majd leutazni.” A szerencsés nyertest a Siófok katamarán 173 utasa közül választották ki. A Nógrád megyei Szécsényből érkező Szabó-család vehette át a nyereményt.

„Lehetőség szerint azért minden évben próbálunk lejönni a Balatonhoz, most is egy ilyen előre befizetett nyaralásról volt szó, és akkor mentünk át Balatonfüredre, ezt nem is gondoltuk volna, nagyon örülünk, meglepettek vagyunk, de nagyon örülünk ennek az egésznek” – mondta Szabó Tímea.

A Szántód és Tihany között járó kompokon július közepén köszöntötték a félmilliomodik utast, azóta már újabb háromszázezer utas vette igénybe az átkelőhajókat.

x
Rendkívüli hír