2022. 09. 28. Szerda Vencel napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

A Sakál, a Patkány, a Kádár és a Laci 11:05

Színes

A cél, hogy határokon innen és túl is az egész nemzet ünnepe legyen

Összművészeti gálaműsort adnak elő augusztus 20-a alkalmából a zánkai Új Nemzedék Központban nyaraló határon túli fiatalok.

A „Vendégségben Magyarországon” program keretében tizenkét országból több mint háromszázan érkeztek a Balaton-parti táborba. Az erdélyi, kárpátaljai és felvidéki fiatalok mellett Görögországból, Kanadából és Franciaországból is érkeztek diákok. A táborban néptáncos koreográfus, énekes és színész foglalkozik velük. A rendezvény főpróbáján a kormányszóvivő azt mondta, a tábor célja, hogy az államalapítás napja határokon innen és túl is az egész nemzet ünnepe legyen.

– Szeretnénk, ha ez az ünnep az egész nemzet ünnepe lenne, a magyar közösségeket kovácsolná össze határon innen és túl, és ez a gondolatiság a programokban is megjelenik. Ennek nagyon szép példája az augusztus 19-én este a Clark Ádám téren látható hallható gálaműsor. A külhoni magyar fiatalok találkozója programsorozat keretein belül láthatunk egy összművészeti produkciót – mondta Kurucz Éva.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

Giandujás-almás sütemény lett idén Budapest desszertje

Giandujás-almás sütemény lett idén Budapest desszertje

A Veranda Cuki-műhely Budapest arany-almája elnevezésű süteménye lett idén Budapest desszertje. Az almás édesség először az Édes Napok Budapest, csokoládé- és édességünnepen kóstolható meg péntektől vasárnapig, a Szent István-bazilika előtt.
Véradás a HírTV-ben

Véradás a HírTV-ben

Birtokba vette az Országos Vérellátó Szolgálat a HírTV stúdiója előterét kedd reggel. Kollégáink egész délelőtt váltották egymást a véradáson.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!