2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Svenk

Következik:

Globál 23:25

Színes

72 ezer gyerek üdülhet idén az Erzsébet-tábor keretében

135 ezer ember, köztük csaknem 72 ezer gyerek üdülhet idén az Erzsébet-program segítségével. Az Erzsébet-tábor keretében 56 pályázatot hirdetett a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány 1,4 milliárd forint értékben. A nyár folyamán 50-féle tematikus tábor közül válogathatnak a szülők és a gyerekek, ahol olimpikonok és a kulturális élet jeles képviselői foglalkoznak majd a diákokkal.

Idén csaknem 72 ezer gyerek üdülhet az Erzsébet-program jóvoltából. Az elmúlt évhez képest a programok köre is bővült. Nyáron csaknem 50-féle tematikus tábor közül válogathatnak a diákok.

„A gyerekeknek nemcsak a napfény, nemcsak a víz az, amit hoz ez a nyaralás, hanem olyan lehetőségekhez jutnak, amiért a szülőknek egyébként mélyen a zsebükbe kéne nyúlni. Hiszen vajon egy egyhetes úszótábort, birkózótábort vagy alkotótábort meg tud-e engedni a szülő, mikor ezeknek a piaci ára több tízezer forint? Ne felejtsük el, hogy az Erzsébet-táborok önköltsége 1-2 ezer forint egy hétre" – mondta Nagy Anna, az Erzsébet-program szóvivője.


A tavalyi 6 helyett idén 8 kedvezményezett szociális csoport pályázhatott a táborokba. Többségében nagycsaládosokon, nyugdíjasokon és fogyatékkal élőkön segít a program.

„Magyarországon, Európa közepén a mi számításaink szerint a lakosságra kivetítve a legnagyobb arányban jutnak el az Erzsébet-programban, a szociális üdültetési rendszerben nyaralni” – nyilatkozta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes.

Az Erzsébet-programhoz hasonló rendszer Európán belül Franciaországban van. Ám a miniszterelnök-helyettes szerint a magyar adatok jobb képet mutatnak, mint a francia üdültetési rendszer.

„Európa élén járunk, Európa előtt járunk sok szempontból, példát mutatva azzal, hogy egy kormány lehet úgy szociálisan elkötelezett, hogy nemcsak szavakban hangoztatja, hanem tettekben meg is valósítja ezeket az elképzeléseit” – jelentette ki Navracsics Tibor.

Május 20-áig még 16-féle táborba jelentkezhetnek az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!