2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Színes

40 év után nyílik balett színház

Augusztus elsején hivatalosan is megkezdte működését a Székesfehérvári Balett Színház. Magyarországon 40 éve – a Győri Balett óta - nem alakult új balett társulat. Az intézmény már az első évadára készül.

  • 40 év után nyílik balett színház

A székesfehérvári Művészetek Házában és a Vörösmarty Színházban is tart majd előadásokat az újonnan megalakult Balett Színház. Az intézményt a város tartja fenn.

„A 2019. évben úgy gondoljuk, hogy nagyjából 100 millió forintból fog működni az intézmény, természetesen azzal, hogy a megfelelő idők eltelte után szeretnénk, hogy ha olyan jellegű állami támogatásokat is kapjon az intézmény, mint más hasonló táncművészettel foglalkozó intézmények az országban, természetesen addig el kell jutni” - mondta el a polgármester, Cser-Palkovics András.

A balett színházat néhány hónapja alapította Egerházi Attila. 13 táncművész csatlakozott, akikkel kilenc fiatal táncos is együtt dolgozik. A társulat nemzetközi összetételű: a magyarok mellett a többi között spanyol és olasz táncosok is vannak.

„A jövőbeni törekvésem az, hogy minél több magyar táncos, tehetséges magyar fiatal csatlakozzon hozzánk, ezért egy olyan programot indítottunk, hogy gyakornokokként lehet az együtteshez csatlakozni, nagyon várom a magyar táncosokat, de nyitott a társulat nemzetközi együttesek vagy iskolák végzős növendékei előtt is” - mondta a színházigazgató.

A színház igazgatója szerint a közönséghez minél közelebb szeretnék hozni a balettot, ezért ifjúsági és gyermekprogramokat valamint közönségtalálkozót is szerveznek. Az évadot októberben a Circus Maximus és a Bolero című produkciókkal indítják.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!