2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Moziklip

Következik:

Híradó 15:00

Színes

117 éve fürdőtelepülés, 21 éve város Balatonföldvár

117 éve fürdőtelepülés, 21 éve város. A megújult településközpont átadásával ünnepelte az évfordulókat Balatonföldvár. Az önkormányzat a 70 millió forintos beruházást önerőből finanszírozta. A földvári napokon a Balatont és a vitorlásokat is megáldották.

A fürdőtelep az alapító Széchényi családnak köszönhetően nyitotta meg kapuit. Emellett ezen a hétvégén már a várossá válás 21. évfordulóját is ünneplik Balatonföldváron. „A település fejlődése a 19. század végén vett igazán új lendületet. Gróf Széchényi Imre nevére nemcsak Balatonföldváron, hanem egész Somogyban büszkék lehetünk. Életútját, munkásságát Balatonföldváron és Somogyban is sokan ismerik, ugyanis elismert agrárpolitikusként jelentős szerepet töltött be megyénk gazdasági életében is” – mondta a Somogy Megyei Közgyűlés fideszes alelnöke.


Az elmúlt években több 100 millió forintnyi beruházás valósult meg Balatonföldváron. Most 70 millió forintból újult meg a városközpont, parkolót, járdát építettek. „Az elmúlt két és fél évben az önkormányzatunk egy olyan takarékos gazdálkodást folytatott, amely a működése során lehetővé tette azt, hogy az átvett adósságállományt eltüntettük teljes mértékben, és a működését az önkormányzatnak át tudtuk úgy állítani, hogy idén 100 millió forint van a működési költségvetésünkben arra, hogy fejlesszünk” – közölte a város polgármestere.

A földvári napokon megáldották a vizet és a vitorlásokat is a kikötőben. A szertartás többéves hagyomány a Balaton legnagyobb kikötőjével rendelkező városában.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!