2024. 09. 29. Vasárnap Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Szélesvásznú történelem - Kísértet Lublón 11:00

Sport

Vogel Soma: szép siker és a vigyor őszinte az arcomon

Interjút adott a Mandinernek a rettegett ötméteresölő, Vogel Soma a magyar férfi vízilabda-válogatott világklasszis kapusa.

  • Vogel Soma: szép siker és a vigyor őszinte az arcomon

A magyar férfi vízilabda-válogatott 9-9-es döntetlen után szétlövésben 3-1-re legyőzte Olaszországot és bejutott az elődöntőbe a párizsi olimpián. Világklasszis kapusunk a meccsen két, a párbajban három ötméterest védett ki. A Mandiner a főszereplőt kérdezte a különleges érzékéről, a drámai csatáról, az idegek harcáról.

Mandiner: Az ötméterespárbaj elején hibázó Varga Dénes először is köszönetet mondott Önnek, majd egy humoros költői kérdést is feltett: „Mi az, hogy beengedett egyet?”

Vogel Soma: De kedves! Kérdezzek vissza: mi az, hogy kihagyja? Viccelek persze én is. 

Készült erre, számított ilyen végjátékra?

Nyilván nem tudtam, hogy ez lesz, de benne volt a pakliban, és készültünk erre a felkészülési időszakban, ahogy korábban is. Örültem volna, ha rendes játékidőben tudtuk volna megnyerni a mérkőzést. Azért így szép siker és a vigyor ugyanolyan őszinte az arcomon. 

Egyet védett a mérkőzésen, egy lett kapufa, s talán abba is beleért, majd hármat a párbajban. Kottából védi az ötösöket és a meccs közbeni büntetőket vagy reflex, esetleg megérzés, ösztön vezérli?

A szétlövésben számított, hogy meccs közben kettőt kihagytak, illetve ki tudtam védeni kettőt. Mi pedig akkor kettőt értékesítettünk. 

Ez ilyenkor mindig ott motoszkál a lövőjátékosok és a kapusok fejében, hogyha ez történt korábban, akkor amikor igazán fontos, hátráltathatja vagy éppen – mint most a mi javunkra – pozitívan hatott. 

És a személyes része, szerepe?

A szokásos dolgok segítettek, beváltak most is: statisztika, megérzés és a reflexek összessége. Valamint az, hogy a bízom a saját csapattársaimban, akik a túloldalon lőnek. Ők a legjobb lövők a világon, és korábban is megmutatták, hogy nekem van, hogy elég csak egyet kivédenem, és ők belövik mind az ötöt.

Ezúttal ötből három is elég lett, mert Ön négyből hármat hárított. Jó kezdés után megállt a csapat támadásban, az olaszok jöttek ki jól a négyperces emberhátrányukból, fordítottak, többször, még a negyedik negyed elején is két góllal vezettek. Megfordult a fejében meccs közben, hogy elveszítik?

Érződött a négyperces kiállítás végén, és utána, hogy az a lélektani fölény, ami nálunk volt mondjuk a meccs elején 4-2-ig, az átfordult az ő oldalukra. Ők voltak hangosabbak, agresszívebbek, gyorsabbak. Aztán szépen vissza tudtuk hozni, és kétgólos hátrányból megint megcsináltuk, hogy a végén fel tudtunk állni. 

Persze, megfordul az ember fejében, hogy kikaphat, ám tényleg bíztunk magunkban az utolsó másodpercig.

A teljes cikket a Mandiner.hu-n olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Magyar Péter, az időzített bomba

Magyar Péter, az időzített bomba

A narcisztikus személyiség megjelenési képe többféle módon megmutatkozhat - ídézte a Magyar Nemzet Hal Melinda klinikai szakpszichológus szavait, aki szerint idő kérdése, hogy mikor omlik össze mentálisan egy olyan közszereplő, aki nem készült fel kellően szerepére vagy az azzal járó stresszre.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A tabella élére ugrottak Szoboszlaiék

A tabella élére ugrottak Szoboszlaiék

A Szoboszlai Dominikkal felálló Liverpool 2-1-re győzött a Wolverhampton Wanderers vendégeként az angol labdarúgó-bajnokság hatodik fordulójának szombat esti mérkőzésén, sikerével pedig átvette a vezetést a tabellán.
Visszaéltek Marco Rossi képével

Visszaéltek Marco Rossi képével

Egy Tisza-párti politikus kampányfotóján tűnt fel a válogatott mestere, aki nem gondolta, hogy ez lesz a mindennapos rutinnak számító szurkolói fotózkodásból.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!