2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Ottó 12:30

Sport

Vízilabda-szakosztály alakult Szentendrén

Vízilabda-szakosztályt indít Szentendre. Az alapítók között két világbajnok válogatott játékos szerepel. A pólós utánpótlás-nevelő központ megalakulását ünnepélyes keretek közt jelentették be a város uszodájában.

Vízilabda-szakosztály indult Szentendrén, az alapítótagok között van két válogatott játékos: Szivós Márton és Hosnyánszky Norbert, akik a népszerűsítés és toborzás mellett a későbbiekben aktívan kiveszik majd a részüket a szakosztály szakmai munkájában.

– Természetesen ha kinövi magát ez a klub, és minden adott lesz hozzá – nyilván nem azt mondom, hogy két-három éven belül, de hat-hét éven belül –, akár egy elsőosztályú klubot is lehet indítani. Vagy női, vagy férfivízilabdában, ez a jövő zenéje. Elsősorban nekünk most nagyon sok gyereket kell idecsábítanunk – mondta a Hír TV-nek Hosnyánszky Norbert olimpiai és világbajnok vízilabdázó.

A város kezdeményezését a szakosztály megalapításában és az utánpótlás-nevelő központ felállításában a vízilabda-szövetség is támogatta. Nemcsik Balázs szerint minél több uszoda épül az országban, annál több lehetőség van pólós szakosztályokat is létrehozni, Szentendrén minden feltétel adott.

– Itt, Szentendrén viszont az a helyzet, hogy gyönyörű az uszoda, és adta magát, hogy szükség van arra, hogy egy magas szintű, a város által támogatott egyesület dolgozni tudjon. Reméljük, most ez a kettő egymásra talált, és Szentendrén is nagyon komoly hagyományos vízilabda-kultúra alakulhat ki – fogalmazott a Magyar Vízilabda Szövetség főtitkára.

A 27 ezres város lakosságának egyharmada 18 év alatti, ezért a fiatalok sportolása kiemelten fontos Szentendrén. „Bőven van annyi gyermek, hogy meg tudjuk tölteni ezt a szakosztályt élettel, és nagyon reméljük, hogy egy-két kiemelkedő sportoló ebből a városból fog elindulni és ebből az egyesületből tudja majd kinőni magát” – mondta Verseghi-Nagy Miklós, a Fidesz–KDNP szentendrei polgármesterjelöltje.

A tervek között szerepel egy külön vízilabdaosztály kialakítása a helyi iskolában, ez egy erős utánpótlásbázist biztosítana a városnak. A vízilabda-szakosztály hivatalos megnyitóját gálamérkőzés zárta, ahol a város öregfiúk csapata és világbajnok válogatott pólósok is vízbe szálltak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A derbi megnyerésével ünnepelt a Ferencváros

A derbi megnyerésével ünnepelt a Ferencváros

A bajnok Ferencváros kétgólos győzelmet aratott ősi riválisa, a vendég Újpest felett a labdarúgó OTP Bank Liga 33. fordulójának, egyben a 2023/24-es idényének utolsó mérkőzésén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!