2024. 09. 28. Szombat Vencel napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Sport

Újabb magyar aranyérem született Belgrádban, ezúttal a férfiaknál

Kós Hubert címét megvédve aranyérmet nyert 200 méter vegyesen a belgrádi úszó Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján, Török Dominik egyéni csúccsal negyedikként zárt.

  • Újabb magyar aranyérem született Belgrádban, ezúttal a férfiaknál

A 200 méter hát világbajnoka az előfutamban, majd a középdöntőben is idei legjobbjával zárt, másodikként (1:58.12 perc) várta a finálét, míg Török egyéni csúcsát (1:59.02) megközelítve a negyedik helyen (1:59.07) készült a rajtra.

A fináléban az Egyesült Államokban, a legendás Bob Bowman irányításával készülő Kós mellen tetemes, majd egymásodperces hátrányba került izraeli riválisával szemben, azonban az utolsó 50 méteren gyorson óriási hajrával fordított és 1:57.21-es idővel diadalmaskodott.

Török élete első egyéni Eb-döntőjében 1:58.89-es egyéni csúccsal zárt, azonban a hőn áhított olimpiai szintet (1:57.94) nem tudta megközelíteni.

"Leginkább most az érem miatt bosszankodom, hiszen bő két tizedre volt a bronz. Előzetesen elégedett lettem volna azzal, ha ott lehetek a dobogón, de nincs meg a szint, egyik sem, ez most így nagyon szomorú" - nyilatkozta Török.

Kósnak még a 4x100 méteres vegyesváltóval kell medencébe ugrania Belgrádban.

Eredmények:

férfi 200 m vegyes, Európa-bajnok:

----------------------------------

KÓS HUBERT 1:57.21 perc

2. Ron Polonsky (Izrael) 1:57.36

3. Berke Saka (Törökország) 1:58.62

4. TÖRÖK DOMINIK 1:58.89

 

Forrás: MTI

Fotó: MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Bodó bombagóljával nyert a Szeged

Bodó bombagóljával nyert a Szeged

A Szeged házigazdaként 33-32-re legyőzte csütörtökön a francia HBC Nantes csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!