2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Sport

Szvitolina a női világbajnok

  • Szvitolina a női világbajnok

Az ukrán Elina Szvitolina nyerte a hétmillió dollár – 2 milliárd forint – összdíjazású szingapúri női tenisz WTA-világbajnokság egyes versenyét, mivel a vasárnapi fináléban három szettben legyőzte az amerikai Sloane Stephenst.A Szingapúrban még veretlen játékosok döntőjében a 25 éves Stephens – aki 2010-ben juniorként három páros Grand Slam-trófeát nyert Babos Tímeával – azonnal elvette az egy esztendővel fiatalabb Szvitolina adogatását, aki öt bréklabdát is kihasználatlanul hagyott. A nyitószett így 46 perc alatt a kevesebbet rontó floridai játékosé lett.

A folytatásban a világranglistán hetedik ukrán összeszedte magát, 3:1-re elhúzott, de a tavalyi US Open bajnoka rögtön visszabrékelt. A játszma ezzel együtt az odesszai teniszezőé lett, aki hamarosan már sorozatban hat nyert gémnél tartott.

Az utolsó felvonásban ennek megfelelően Stephensnek kellett kapaszkodnia 0:3-ról, csakhogy a lendületben lévő Szvitolina már nem engedte ki a kezéből a meccset, amely 2 óra 23 percig tartott.

A pályafutása 13. tornáját megnyerő Szvitolina a vb-trófea mellé a három győztes csoportmeccsért járó összeggel együtt 2,2 millió dollárt (636 millió forint) kapott, míg a vesztes Stephens egymillióval vigasztalódhatott.

A 2014 óta Szingapúrban rendezett világbajnokságnak idén utoljára adott otthont a délkelet-ázsiai metropolisz, mivel 2019-től tíz évig a kínai Sencsen lesz a házigazda.

Eredmény, döntő:
Elina Szvitolina (ukrán, 6.)–Sloane Stephens (amerikai, 5.) 3:6, 6:2, 6:2

Az elmúlt tíz év világbajnokai:
2009 Serena Williams (amerikai)
2010 Kim Clijsters (belga)
2011 Petra Kvitova (cseh)
2012 Serena Williams
2013 Serena Williams
2014 Serena Williams
2015 Agnieszka Radwanska (lengyel)
2016 Dominika Cibulkova (szlovák)
2017 Caroline Wozniacki (dán)
2018 Elina Szvitolina (ukrán)

Páros, döntő:
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)–Barbora Krejcikova, Katerina Siniakova (cseh, 1.) 6:4, 7:5

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!