2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról 10:50

Sport

Sztojan Ivkovics: Nem kell megijedni

A szerbek elleni belgrádi mérkőzéssel készül a soron következő két világbajnoki selejtezőjére a férfi kosárlabda-válogatott. Sztojan Ivkovics tanítványai szeptember 14-én Hollandiával idegenben, 17-én Olaszország ellen idehaza mérkőznek. A szövetségi kapitány minden egészséges játékosra számíthat a selejtezőkön. Jövőre Kínában rendezik meg a világbajnokságot, a magyar válogatottnak az első háromban kellene végeznie a hatcsapatos selejtezőcsoportban.

  • Sztojan Ivkovics: Nem kell megijedni

Hétfőn megkezdte a felkészülést a Hollandia és Olaszország elleni világbajnoki selejtezőkre a magyar kosárlabda-válogatott. A keret a hollandok előtti mérkőzés előtt négy nappal válik teljessé: szeptember 9-én a Japánban játszó Allen Rosco is csatlakozik a csapathoz. A következő napokban – így a szerbek elleni szeptember 8-i felkészülési meccsen is – a fiataloké lesz a főszerep.

„Megyünk még ki Szerbiába, az is egy nagyon kemény mérkőzés lesz. Még egy kicsit foghíjas csapattal játszunk majd ott, utána fognak csatlakozni a külföldön játszó játékosok. Úgy érzem, hogy Hollandiában reális esélyünk is lehet a győzelemre, mindent bele fogunk adni. Utána az olaszokkal játszunk itthon, ami egy keményebb diónak ígérkezik, bízom benne, hogy a hazai közönség előtt azért jó mérkőzést fogunk játszani velük” – mondta Juhos Levente, a válogatott játékosa.

„Nem kell megijedni az ellenfelektől” – ezt már Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány mondta az edzés utáni sajtótájékoztatón. Előrelépést vár a válogatottól – az Európa-bajnoki 16. hely után a legjobb 12 európai csapat közé kerülés s hosszútávú cél.

„Valahol mindenki egyforma eséllyel indul. Az olaszok és a litvánok előttünk vannak a többi négy csapat azonos szinten áll. Papíron a horvátok is előbb vannak, mint mi, de ők ugyanúgy állnak, úgyhogy nem kell megijedni” – fogalmazott.

A továbbjutás mellett a jövő csapatának építése legalább olyan fontos a válogatottnál. „A megfelelő időpontban mindenki itt lesz. A külföldön játszó játékosoktól a Magyarországon játszó játékosokig, mindenki. Öröm az, hogy ez a mostani időszak arról is szólhat, hogy a szövetségi kapitány be tudta hívni a fiatalokat. 18-20 éves fiatalemberek is itt vannak a válogatott keretben. Azt gondolom, hogy fontos dolog, mert mondtuk tavaly az Európa-bajnoki felkészülésnél, hogy el kell indulnunk egy fiatalítási vonalon” – nyilatkozta Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabda Szövetség elnöke.

Sztojan Ivkovic szövetségi kapitány továbbra sem számíthat Hanga Ádámra, a Barcelona sztárjára, aki júniusban térdműtéten esett át. A keretnek tagja viszont a tavalyi Európa-bajnokságon remekül játszó Perl Zoltán, Keller Ákos és Vojvoda Dávid is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!