2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Sport

Rossi: Ez egyáltalán nem lesz sétagalopp

Noha a magyar labdarúgó-válogatott éllovasként várja a második szerbek elleni csoportrangadót az Európa-bajnoki selejtezősorozatban, Marco Rossi szövetségi kapitány szerint nem áll fenn az elbizakodottság kockázata.

  • Rossi: Ez egyáltalán nem lesz sétagalopp

"Nem áll fenn a kockázata, hogy a játékosok elbizakodottak lennének. Látom, hogy megvan bennük a megfelelő magabiztosság és önbizalom, de még hat pontot kell szereznünk a hátralévő négy mérkőzésen" - jelentette ki az MTI érdeklődésére a pénteki sajtótájékoztatón az olasz szakvezető, aki immár magyar állampolgársággal is rendelkezik. Ezt "óriási megtiszteltetésnek" nevezte, ugyanakkor hozzátette, eddig is száz százalékot nyújtottak Cosimo Inguscio másodedzővel, ami a maximumot jelenti, így motivációs szempontból a magyar állampolgárság nem jelent majd pluszt számára.

Az 59 éves tréner kifejtette, a felkészülés során semmi sem változott a korábbi meccsekhez képest. Fontos találkozónak titulálta a szerbek ellenit, amelyen a nemzeti együttes természetesen megpróbál győzni, de szerinte ez "egyáltalán nem lesz sétagalopp". Úgy vélte, "benne van a pakliban a vereség is".

"Mi nem a fenomének csapata lettünk, de jó futballistákból álló, összeszokott együttest alkotunk. Szerbiának több élbajnokságban játszó labdarúgója van, de a magyar válogatott sajátossága, hogy erős a vágy a megméretésre, illetve senkitől sem fél" - jelentette ki Rossi.

Marco Rossi arról is beszélt, hogy "jól áll a válogatott a támadó harmadban", ezért "több jó lehetőség közül választhat". A Liverpoolban kissé hátrébb futballozó Szoboszlai Dominikkel kapcsolatban pedig az az elképzelése, hogy minél ügyesebb valaki, annál több labdaérintése legyen, ezért "egész pályás" játékosként tekint rá, akinek szerepe van a védekezésben, a támadásépítésben és a befejezésben is, mert mindenben nagyon ügyes.

"Willi Orbán kiesése óriási érvágás, de vannak olyan játékosok a keretben, akik megfelelően tudják pótolni. De nem is egy személyben kell helyettesíteni, hanem az egész csapatnak tenni kell azért, hogy ne érezzük meg a hiányát" - mondta Dibusz Dénes azzal kapcsolatban, hogy a lipcsei védő kiesésével a hátsó alakzat megszokott összeállításán változtatni kell. "A válogatottnál mindig a taktikai felkészülésen van a hangsúly. Az edzések arra is szolgálnak, hogy akik újonnan bekerülnek a csapatba, azok minél inkább megismerjék a társakat, megszokják egymás mozdulatait és az automatizmusok kialakuljanak".

A ferencvárosi kapus elárulta, érzik a felfokozott várakozást, de ez minden válogatott meccs előtt megvolt, mert mindig telt ház előtt játszottak hazai pályán, így ezúttal is 60 ezer embernek kell bizonyítaniuk.

"Közeledünk a selejtezősorozat végéhez, ezért minden meccs egyre inkább felértékelődik. Jól állunk, de be kell bizonyítani, hogy nem véletlenül vagyunk az éllovas pozícióban. Azzal a reménnyel és céllal lépünk pályára, hogy megszerezzük a három pontot" - mondta határozottan a 32 éves hálóőr.

Dibusz úgy vélte, "joggal és okkal" bizakodhatnak az egyenes kijutásban, ugyanakkor szerinte a szerbek idegenbeli legyőzésével az erőviszonyok nem változtak, semmivel sem mondaná magukat esélyesebbnek.

A telt házas Puskás Arénában szombaton 20.45-kor a francia Francois Letexier sípjelére kezdődik a magyar-szerb csoportrangadó, melyet az M4 Sport és a Kossuth Rádió is élőben közvetít.

A magyar válogatott várható kezdőcsapata az MTI szerint:

Dibusz - Fiola, Lang, Szalai A. - Nego, Styles, Nagy Á., Kerkez - Sallai, Szoboszlai - Varga B.

Borítókép: Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya sajtótájékoztatón a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Telki Edzőközpontjában 2023. október 13-án. Az Európa-bajnoki selejtezősorozatban a nemzeti csapat Szerbiát fogadja a Puskás Arénában október 14-én.

MTI/Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!