2020. szeptember 23.,
szerda, Tekla napja

Ronaldo: Tiszta lelkiismerettel várom a felmentést

Hír TV

2018. október 23., kedd 10:58, frissítve: kedd 13:54

Ártatlannak vallja magát a nemi erőszak gyanújába keveredett Cristiano Ronaldo. A portugál klasszis most először szólalt meg az ügyben a sajtó előtt a ma esti Manchester United–Juventus BL-mérkőzés előtt. A botrányt az egyik német lap, a Der Spiegel cikke robbantotta ki, amikor megírta, hogy Ronaldo 2009-ben megerőszakolhatott egy akkor huszonéves amerikai lányt Las Vegasban. A nő egy amerikai bíróságon perli a labdarúgót.

Először szólalt meg a nemi erőszak vádjával kapcsolatban Cristiano Ronaldo. Manchesterbe érkezésekor tartott hétfői sajtótájékoztatóján nem kerülte meg a riporteri kérdést, továbbra is ártatlannak mondta magát.

„Kiadtunk egy közleményt két héttel ezelőtt. Természetesen nem fogok hazudni az ügyben. Boldog vagyok. Az ügyvédjeim bizakodóak, és én is. A legfontosabb, hogy élvezem a focit és az életet is. Vannak szeretteim, és az igazság végül úgyis kitudódik, szóval minden rendben” – mondta Ronaldo, aki tehát azt állítja, hogy tiszta a lelkiismerete, az eljárástól nem fél.

Kathryn Mayorga egy nevadai bíróságon perelte be a csatárt, állítása szerint 2009 nyírán egy Las Vegas-i hotelben Ronaldo megerőszakolta. A botrány szeptemberben robbant ki, miután a német lap, a Der Spiegel megszellőztette. A hölgy ügyvédje szerint az esetet védence azonnal jelentette a helyi rendőrségnek – ezt hétfőn a Las Vegas-i rendőrség meg is erősített, ezt követően azonban nem lett belőle per, mert a felek egy bíróságon kívüli megegyezésben – hallgatási pénz megfizetésében – állapodtak meg. Az ügyvédek szerint a sértett ezt később megbánta, és most egy bírósági ítélettől várja a megnyugvást.

Cristiano Ronaldo ma este újra az Old Trafford-ban játszik, ahol korábban, a Mancheester United játékosaként hat évet focizott, de most a vendégek, a Juventus színeiben lép pályára. A portugál csatár a nyáron 100 millió euróért szerződött a Real Madridtól az olasz csapathoz. A Manchester United-Juventus Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés ma este 9 órakor kezdődik.