2024. 05. 11. Szombat Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Sport

Révész Máriusz: Az olaszok felajánlották a jövő májusi Nagy Rajt-rendezést

Az olasz szervezők felajánlották, hogy a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny idén májusra tervezett és a koronavírus-járvány miatt elmaradt Nagy Rajtját jövő májusban rendezzék Magyarországon - mondta Révész Máriusz.

  • Révész Máriusz: Az olaszok felajánlották a jövő májusi Nagy Rajt-rendezést

"Nagyon sokat dolgoztunk munkatársainkkal, hogy a Giro Magyarországról induljon 2020-ban, ám sajnos a koronavírus-járvány ezt is elvitte" - nyilatkozta a közmédiának az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos. Elárulta: ezt követően a szervezők megkeresték azzal, hogy októberre halasztanák a versenyt, és akkor tartanák Budapesten a Nagy Rajtot, ám ez több szempontból is elfogadhatatlan volt számukra.

"Egyrészt sok szakértő azt mondja: könnyen lehet, hogy a vírusnak akkortájt esetleg beköszönt a második hulláma. Illetve nyilvánvalóan a marketing- és turisztikai értéke sem olyan egy októberi Girónak, mint egy májusinak"

- fogalmazott.

"Most az olasz szervezőkkel tárgyaltunk, és elméletben felajánlották azt, hogy 2021 májusában megrendezhetnénk a Giro Nagy Rajtját" - árulta el. Leszögezte ugyanakkor: a kormánynak meg kell fontolnia, hogy "az ország anyagi teherbíró képessége a következő időszakban mit bír el és mit nem", és döntenie ebben a kérdésben.

Így kormány-előterjesztést készítenek, az olaszok részéről pedig van nyitottság - mondta Révész Máriusz. Hozzáfűzte: a Grande Partenza megrendezése esetén pedig az elmúlt időszakban elvégzett nagyon sok munka - így például az útvonalak megtervezése - nem veszne kárba.

"Én azt hiszem, hogy ha a turizmus fellendítésére fókuszálunk, és azt szeretnénk, hogy a turizmusban újra felfedeznék Magyarországot, akkor az mindenképp amellett szól, hogy a Giro-rajtot érdemes jövőre megrendezni Magyarországon"

- mondta a kormánybiztos.

A 103. Giro d'Italia az eredeti tervek szerint május 9-én Budapesten rajtolt volna és az első három szakasznak adott volna otthont Magyarország. Az olasz körversenyt végül a pandémia hatására elhalasztották, így október 3-tól 25-ig tart majd.

Magyarországot korábban még egyik nagy háromhetes verseny sem érintette. A Giro 1909 óta íródó történetében eddig 13 alkalommal rajtolt a viadal Olaszországon kívül, legutóbb 2018-ban, amikor Izraelben volt a Grande Partenza.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!