2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

Sport

Párizs 2024: Legyőzte Japánt a magyar férfi vízilabda-válogatott

A párizsi olimpiára készülő magyar férfi vízilabda-válogatott 16-12-re legyőzte a japán csapatot, ezzel a második helyen zárta a Margitszigeten rendezett Dominó Trans nemzetközi férfi felkészülési tornát.

  • Párizs 2024: Legyőzte Japánt a magyar férfi vízilabda-válogatott

A magyarok az első negyedben jól védekeztek, de csak egy góllal vezettek, majd a második nyolc percben a japánoknak hat gólt sikerült szerezniük, igaz, Varga Zsolt szövetségi kapitány tanítványai is dobtak ötöt.

A nagyszünetre így 8-8-as döntetlennél vonultak a felek, majd a folytatásban Varga Dénes remeklésének is köszönhetően sikerült háromgólnyira ellépniük a magyaroknak, akik végül négygólos különbséggel verték az ázsiai csapatot.

"Volt egy megbeszélt taktikánk, ami az első negyedben egész jól működött, aztán erre reagáltak, nagyon kevés volt a blokk és sok gólt kaptunk. Nyilvánvaló, hogy az ő játékuk mellett legalább 10-14 gólt fogunk lőni, de mindenképpen nyolc alatt kellett tartani őket. Nehéz és fárasztó mérkőzés volt, ez azonban nem kifogás, mert ők is fáradtak. Örülök, hogy végül nyerni tudtunk, viszont nagyon sokat kell még dolgoznunk az olimpiáig. Igaz nem sok idő van, de nemcsak edzéseken, hanem fejben is készülni kell" - mondta az M4 Sportnak Fekete Gergő, majd hozzátette, hogy kissé olyan érzése volt, mintha ott ragadtak volna a mátraházi edzőtáborban, mivel szerinte nem elég éles és koncentrált még a csapat.

Varga Zsolt szövetségi kapitány szerint sokat tudtak profitálni a tornából, annak pedig kifejezetten örül, hogy a franciákat formán kívül, lassabb játékkal is le tudták győzni. A japánok ellen pedig szerinte a végére már megérezte a csapat, hogyan kellene ellenük játszani.

"Három hivatalos mérkőzést lejátszani az tényleg ad egy teljesen más ritmust, rávilágít azokra a pontokra, amin dolgozni kell. Közben is dolgoztunk ezeken, sőt volt, amin változtattunk is. Abszolút ráláttunk arra, hogy mik azok, amiken dolgoznunk kell, melyik játékosok vannak esetleg még formán kívül és hogy milyen típusú munkán kell még átesniük" - mondta Varga Zsolt.

Varga Dénes a mérkőzés után megerősítette, hogy ez volt az utolsó hivatalos mérkőzése a Margitszigeten, és azt is kiemelte, mindhárom meccsnek megvolt a maga hozadéka, még a kudarcnak is, "mert bármilyen rosszul is hangzik, abból lehet tanulni".

 

Eredmények:

3. forduló:

Magyarország-Japán 16-12 (3-2, 5-6, 4-3, 4-1)

---------------------------------------------

a magyar gólszerzők: Varga D. 5, Hárai 4, Angyal, Jansik, Fekete 2-2, Manhercz 1

A nap másik mérkőzésén:

Olaszország-Franciaország 10-7 (3-4, 3-1, 2-1, 2-1)

pénteken játszották:

Magyarország-Olaszország 11-13

Japán-Franciaország 13-12

csütörtökön játszották:

Magyarország-Franciaország 14-12, ötméteresekkel

Olaszország-Japán 13-12

A torna végeredménye: 1. Olaszország 9 pont, 2. Magyarország 5,

3. Japán 3, 4. Franciaország 1

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Számtalan nagysikerű magyar alkotás született a Pannónia Filmstúdióban, amelyek közül a szeptember 17-én kezdődő Budapesti Klasszikus Film Maratonon igazi gyöngyszemeket is találhatunk majd. A Svenk című műsorunkban részletesen is megismerhetik a kínálatot.
Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Ki ne ismerné és szeretné az 1986-ban bemutatott Macskafogó című rajzfilmet? A Szélesvásznú történelem adásában ezúttal Ternovszky Bélával, az alkotás Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendezőjével, valamint a rajzfilmben szereplő Lusta Dick hangját adó Mikó Istvánnal beszélgetünk a film kulisszatitkairól.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!