2020. április 7.,
kedd, Herman napja

Parádéztak a magyar úszók a Duna Arénában

Hír TV

2019. október 6., vasárnap 16:45

Három arany, négy ezüst és két bronzérmet szerzett a magyar úszóválogatott a budapesti világkupa második,szombati napján. Hosszú Katinka, és Jakabos Zsuzsanna egyaránt 3 érmet gyűjtött.

Kettős magyar győzelemmel indult a délutáni program a Duna Arénában. Az úszók világkupaversenyén női 400 méteres vegyesúszásban Hosszú Katinka arany, Jakabos Zsuzsanna a spanyol Belmontével nagy csatában ezüstérmet szerzett.

A következő döntőben teljes lett az éremkollekció, férfi 1500 méteres gyorsúszásban Gyurta Gergely gyűjtött be egy bronzérmet.

Következett a férfiak 50 méteres hátúszása, ahol az orosz Vlagyimir Morozov megközelíthetetlen volt, de Szentes Bencének sikerült bejönnie a második helyre.

40 perc sem telt el a nők 400-as vegyesúszása után, így Jakabos Zsuzsannának nem volt sok ideje a pihenésre. Ennek ellenére 200 gyorson taktikus versenyzéssel és hatalmas hajrával megszerezte a második ezüstérmét.

Női 100 méteres háton Hosszú Katinka behúzott egy bronzérmet, 50 mellen az idén honosított vajdasági Szilágyi Csaba másodikként csapott célba.

Hihetetlen izgalmakat hozott a férfiak 200 méteres pillangóúszásának döntője.Az élen az orosz Pahomov egészen az utolsó centikig vezetett, de benyúlással a célnál még harmadiknak tűnő Biczó Bencéé lett az arany.

Az amúgy is parádés napra a koronát a 4x100 méteres mix gyorsváltónk tette fel.A magyar váltót Németh Nándor a harmadik helyen adta át Szabó Szebasztiánnak, akit ugyanitt váltott Jakabos Zsuzsanna. Ekkor jött Hosszú Katinka, aki fergeteges finishel megszerezte a mai nap harmadik aranyérmét. A magyar válogatott így péntekhez hasonlóan ismét kilenc éremmel zárta a napot.

Hír TV