2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:35

Sport

Papírforma-győzelem az idei Sydney–Hobarton

A hagyományos év végi legnagyobb vitorlásversenyt nyolcadszor nyerte a Wild Oats, ezzel rekordot döntött. A mezőny a Sydneyi-öbölből indult, 1163 kilométert tett meg és a tasmániai Hobartban ért célba.

Egy rekord megdőlt az idei Sydney–Hobarton: a Wild Oats nyolcszor diadalmaskodott a hagyományos év végi vitorlásviadalon, de a saját versenycsúcsát nem sikerült megdöntenie. A kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt ezúttal 2 nap 2 óra 3 perc és 26 másodperc alatt teljesítette a Sydneyi-öböl és a tasmániai Hobart közötti 1163 kilométeres távot az ausztrál Mark Richards kormányozta egység. „Megnyerni a Hobartot nagy megtiszteltetés, de megnyerni nyolcadszor, azt egyszerűen el sem tudom hinni” – mondta a kormányos.

A Wild Oats 2005 és 2008 között sorozatban négyszer, majd 2010-ben és 2012 és 2014 között zsinórban háromszor győzött. „Nagyon nehéz megnyerni ezt a viadalt, mert változnak a körülmények. Soha nem tudni, mi fog történni” – fogalmazott Bob Oatley tulajdonos.

A második a verseny elején még vezető amerikai Comanche lett 49 perces hátránnyal. „Nagyon csalódottak vagyunk egyrészt, másrészt viszont büszkék is, amiért ezt együtt elértük” – nyilatkozta Ken Read kormányos.

A hetvenedik Sydney–Hobart-versenyen összesen 119 vitorlás indult el.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!