2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Sport

Országúti kerékpáros-vb: Valverde 38 évesen ért fel a csúcsra

Alejandro Valverde győzött a férfiak mezőnyversenyében vasárnap az innsbrucki országúti kerékpáros-világbajnokságon. A 38 éves spanyol 15 évvel ezelőtt szerezte első vb-érmét, azután még ötöt nyert, de egyik sem volt arany.

  • Országúti kerékpáros-vb: Valverde 38 évesen ért fel a csúcsra

258 kilométer és több, mint 4600 méter szintkülönbség várt a versenyzőkre. Warren Barguil bukásán kívül viszonylag eseménytelen 160 km után kezdett egyre nagyobb tempót diktálni a mezőny.

Az elmúlt 3 év bajnoka Peter Sagan mosolyogva vette tudomásul, hogy nem Insbruckban lesz négyszeres világbajnok, miután leszakadt az esélyesek csoportjától. De nem csak a címvédő nem bírta. A spanyol kört megnyerő Simon Yates is lemaradt.

Következett a beszédes pokol nevű emelkedő ami után már csak négyen harcoltak a végső győzelemért.

A döntés az utolsó kilométerre maradt, így jöhetett a taktikázás. Alejandro Valverde volt legelöl, ami hajrában a legrosszabb pozíció, hiszen az ellenfelek szélárnyékból támadhatnak. A 38 éves spanyol végül egy hosszú hajrát nyitott és egy kerékpárhosszal megnyerte a világbajnokságot. A célban meghatottan nyilatkozott a mezőny egyik legidősebb versenyzője.

„Teljesen hihetetlen ez az egész. Annyi éven keresztül olyan keményen küzdöttem és végre beérett a munkám gyümölcse” – mondta könnyeivel küszködve.

Valverde már 2003-ban Kanadában dobogóra állt a világbajnokságon, 15 év kellett míg eljutott a sportág csúcsára. És még további győzelmek várhatnak rá, hisz 40 éves koráig nem tervezi, hogy abbahagyja a tekerést.

(Kezdőkép: twitter.com/Cyclingnewsfeed)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!