2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Sport

Olimpiára alkalmas uszoda épül a Dagály mellett

A jövő év elején kezdődhet el az építése és 2016 végére készülhet el a Dagály mellé tervezett új uszoda, amely a 2017-es junior úszó- és a 2021-es felnőtt vizes-világbajnokságnak otthona lehet. Kósa Lajos, a szervezőbizottság elnöke szerint olyan komplexum épül Budapesten, amely egy olimpiának is helyszíne lehet.

A 2017-es junior és a 2021-es felnőtt vizes-világbajnokságnak is otthont adhat majd a Dagály strand mellett felépülő uszoda. Az építkezés már jövő év elején megkezdődhet. „Vélhetően jövő év elején elkezdődik az uszodának az építése. Ez a feltétele annak, hogy 2016 végén készen tudjon lenni az uszoda, hiszen 2017-ben már versenyt kell rendezni benne” – mondta Vígh László kormánybiztos, a Nemzeti Sportközpontok főigazgatója.

Az uszoda hétköznapokon ötezer főt tud fogadni, de a versenyeken akár 30 ezren is beférnek majd. A tervezők a költséghatékonyságra is figyelnek. „A mellettünk lévő Dagály uszodában több ezer liter 28, 29 fokos vizet engednek el naponta. Ezt a vizet mi megkaptuk és felhasználjuk, hogy az új uszodának a friss vizét tudjuk vele fűteni. Ezáltal nagyon sok millió forintot takarítunk meg évente” – árulta el a kormánybiztos.

A szervezőbizottság egyik elnöke, Kósa Lajos szerint olyan uszodában gondolkodnak, amely egy nyári olimpiai rendezésnek is helyszíne lehet. „Úgy kell megépíteni, hogy ez a kisebb átalakításokkal, vagy akár anélkül is, bármikor alkalmas legyen egy nyári olimpiai játékok vizes helyszínének a lebonyolítására, tehát egy olimpiai központot építünk” – fogalmazott Kósa Lajos.

A Margitszigeten zajló vízilabda Európa-bajnokság alkalmából Budapesten tartózkodik az európai és a nemzetközi úszószövetség elnöke is, mindketten elégedettek a póló Eb-vel és az úszóversenyek előkészületeivel is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor: Múlt nélkül nem lehet jövőt építeni + videó

Orbán Viktor: Múlt nélkül nem lehet jövőt építeni + videó

Hogyha nincs a futballnak jövője, akkor elvész a múltja is – így összegezte Orbán Viktor, a Szerelemfoci című kötet eszenciáját. A miniszterelnök a könyv bemutatóján azt mondta: a magyar futball megszakítottsága ellenére mindig képes volt arra, hogy helyreállítsa a folytonosságot.
Döntött a búcsúról Toni Kroos

Döntött a búcsúról Toni Kroos

A nyári Európa-bajnokság után befejezi pályafutását a házigazda, magyar csoportellenfél német válogatott labdarúgója, Toni Kroos.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!