2024. 05. 10. Péntek Ármin, Pálma napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Radar 23:35

Sport

Ők nyerték meg a 29. Budapest Maratont

A férfiaknál Nagy Tamás győzött, a nők versenyét pedig Juhász-Staicu Simona nyerte a 29. Budapest Maratonon. A mezőny a Városligetből indult, a rajtkürtöt Hosszú Katinka világbajnok úszó és Tarlós István főpolgármester fújták meg. Az idén rekordszámú futó vett részt a versenyen, a több mint 42 kilométeres távnak 23 ezren vágtak neki.

11 órakor Tarlós István főpolgármester és Hosszú Katinka úszó jelzésére rajtolt el a 29. Spar Budapest Maraton mezőnye a Városligetből. A futóversenyre 70 országból több mint 3000 külföldi érkezett. „Egyrészt egy olyan világdivat egyik élenjáró városává váltunk ezzel a 23 ezer indulóval a maratoni futóversenyen, ami mégiscsak az egészséges életmódot hivatott hirdetni. Ez önmagában is öröm. Nem beszélve, hogy Budapest városát egyre többen és többen megismerik így. A főváros vendéglátóiparának, idegenforgalmának is jót tesz a dolog, nem is említve, hogy azért óriási élmény Hosszú Katinkával kettesben 23 ezer futót útjára engedni” – mondta a főpolgármester.


A versenyzők hét távon állhattak rajthoz. „23 ezer futó jelentkezett a mai napon. Soha ennyien nem voltak még Magyarországon. De igazából, azt hiszem, hogy nem is a csúcs a fontos, hanem az, hogy ennyi ember egy helyen mozog, és próbál egészségesen élni” – fogalmazott Kocsis Árpád főszervező.

A maratont váltóban is lehetett teljesíteni. Így vállalta a megmérettetést az Emberi Erőforrások Minisztériuma és több olimpiai bajnok sportoló is, akik alapítványoknak gyűjtöttek pénzt. „Mi a Hospice Alapítványért futunk, és én vagyok a harmadik tagja. Gergely Pisti volt az első, és most 8,2 kilométert fogok futni” – nyilatkozta Benedek Tibor szövetségi kapitány.

A férfiaknál a kaposvári Nagy Tamás nyerte a Budapest Maratont, a nőknél pedig Juhász-Staicu Simona győzött.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!