2024. 07. 20. Szombat Illés napja
Jelenleg a TV-ben:

Akik a hazára voksoltak

Következik:

Híradó 12:00

Sport

Nyilvánosságra hozza a FIFA a Garcia-jelentést

Marrákesben szavaztak a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség végrehajtó bizottságának tagjai, és döntöttek: nyilvánosságra hozzák, így bárki láthatja majd a Garcia-jelentést, vagyis azt a 430 oldalas dokumentumot, amely a 2018-as és 2022-es világbajnoki helyszínkijelölésekkel kapcsolatban felmerült korrupciós vádakkal foglalkozott, azaz hogy Oroszország és Katar megvesztegetett-e bárkit is a vb-rendezés érdekében.

A FIFA-t rengetegszer érte az a vád, hogy a rendező országok lefizették az illetékeseket a kedvező döntés érdekében. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség korábban személyiségi jogokra hivatkozva nem tette közzé a teljes Garcia-jelentést, a héten azonban emiatt lemondott a vizsgálatot végző amerikai ügyvéd, Michael Garcia, a szervezet döntéshozói pedig meggondolták magukat.

„Azt hiszem, az a legjobb, ha a leginkább átláthatóvá tesszük az egész folyamatot, természetesen továbbra is védve az összes érintett fél személyiségi jogait. Átláthatóvá kell tenni a döntési folyamatot és a szabályokat, hogy mi alapján nyer vagy nem nyer valaki vb-rendezési jogot” – közölte Michael Garcia.

A FIFA elnöke, Sepp Blatter továbbra is kitart amellett, hogy a Oroszország és Katar tiszta körülmények között nyerte el a vb-rendezés jogát. „Mi vagyunk az egyetlen olyan sportszervezet a világon, amely teljes mértékben független etikai bizottsággal rendelkezik, ilyen nincs több. Tagja vagyok a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak, és elmondhatom, hogy még ott sincs teljesen függetlenül működő etikai bizottság” – mondta.

A teljes, 430 oldalas jelentés akkor lesz nyilvános, amikor a vb-pályázatok miatt gyanúba keveredett öt személy ellen lezárul a nyomozás.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Morata az AC Milanban folytatja

Morata az AC Milanban folytatja

A vasárnap a spanyol labdarúgó-válogatottal Európa-bajnokságot nyert Alvaro Morata az olasz élvonalbeli AC Milanhoz igazolt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!