2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Sport

Nem esik messze az alma a fájától: Hill, Villeneuve, Rosberg és most Schumacher?

Mennyire esik messze az alma a fájától? Ez mindig egy érdekes kérdés a sport világában, amikor valaki például édesapja sikereit követően lép rivaldafénybe. A Forma 1-ben ez a kérdés ezúttal Mick Schumacher miatt aktuális.

  • Nem esik messze az alma a fájától: Hill, Villeneuve, Rosberg és most Schumacher?

Mick Schumacher érkezése a Forma 1-be több kérdést is felvet. Többek között, hogy képes lesz e kilépni édesapja árnyékából? A papa ugyanis hétszer hódította el a világbajnoki trófeát. Sikeres tudott lenni a Benettonnal, a Ferrarinál pedig mind a mai napi legendaként tekintenek rá.

Az apa-fia párhuzamok nem új keletűek a Forma 1-ben, bár csak ritkán tudott mind a két fél sikeres lenni. Az első közülük Damon Hill volt, aki 1996 lett világbajnok, míg édesapja 1962-ben és 1968-ban.

A legendás Gill Villeneuve abszolult világbajnok alkat volt azonban tragikus balesete miatt nem érhetett fel a csúcsra. Ezt az utat végül fiának Jacques-nak sikerült bejárnia 1997-ben.

A Rosberg család Keke révén ért fel a csúcsra 1982-ben, míg fia Nico 2016-ban tudta ezt megismételni.

Hogy Mick is csatlakozhat e ehhez az illusztris társasághoz az a következő években kiderül, hisz 2021-től a Haas csapat pilótájaként szerepel majd a királykategóriában.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!