2021. április 10.,
szombat, Zsolt napja

Nadal győzelemmel kezdett

Hír TV

2021. február 9., kedd 15:28

Az első fordulóban búcsúzott Balázs Attila az Australian Open egyes küzdelmeitől, miután 4 szettben kikapott a spanyol Roberto Carballestől. A kisebb hátsérüléssel bajlódó Rafael Nadal pedig sima győzelemmel kezdte a melbourne-i tornát.

A spanyol idén először lépett tétmeccsen pályára, és bemelegítésként három szettben 6:3, 6:4, 6:1-re verte meg a szerb színekben versenyző Győre Lászlót. Nadal mindössze egy szervagémjét veszítette el, ellenben hatszor elvette riválisa adogatójátékát. A 20-szoros Grand Slam bajnok a második fordulóban egy selejtezőből érkező játékossal, az amerikai Michael Mmoh-val találkozik.

A kiemeltek közül szintén magabiztosan lépett tovább Danyil Medvegyev, aki sorozatban 15. győzelmét könyvelhette el. Az orosz játékos a kanadai Pospisilt győzte le három szettben.

Hatalmas meglepetésre elvérzett a világranglista 15. David Goffin. A belga játékost a hazai közönség nagy örömére az ausztrál Alexei Popyrin búcsúztatta egy öt szettes küzdelemben.

A nőknél a világranglista első Asleigh Barty hozta a kötelezőt, a 45 percig sem tartó mérkőzésen 6:0, 6:0-ra elintézte a montenegrói Danka Kovinicot.

A kétszeres győztes Viktorija Azarenka viszont búcsúzott, őt a címvédő Sofia Kenin ejtette ki.

Hír TV