2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:10

Sport

Mourinho biztosan megy Lisszabonba

Szerda este eldől, hogy ki lesz a Real Madrid ellenfele a labdarúgó-Bajnokok Ligája Lisszaboni döntőjében. A második elődöntőt Chelsea várja kedvezőbb pozícióból, miután Madridban gól nélküli döntetlent játszott az Atleticóval.

Vidáman készülnek a Chelsea futballistái az Atletico Madrid elleni BL-elődöntő visszavágójára. A londoni kékek az első mérkőzésen 0-0-s döntetlent értek el Spanyolországban a Vicente Calderón Stadionban, így hazai pályán harcolhatják ki a fináléba kerülést. A Chelsea trénere, José Mourinho igyekszik minden terhet levenni játékosai válláról.

– Kiegyensúlyozottak vagyunk, és nincs más dolgunk, mint élvezni a játékot. Azt hiszem, ezt a játékosaim is így gondolják. Vannak olyan mérkőzések, amelyek különlegesek. Ez is egy ilyen találkozó lesz, hiszen minden játékos szeretne egyszer a Bajnokok Ligája döntőjében pályára lépni. Addig azonban vár ránk még egy mérkőzés, de minden esélyünk megvan a továbbjutásra. A visszavágó után megtudjuk, hogy utazhatunk-e Lisszabonba. Bár mondjuk én a nyáron biztosan megyek, meglátjuk, hogy egyedül, vagy a csapattal együtt – fogalmazott a portugál mester.

A kétszeres BL-győztes portugál tréner annak ellenére jókedvű, hogy az esti visszavágón nem számíthat rutinos kapusára, a párharc első mérkőzésén megsérült Petr Chechre. Rajta kívül sárga lapok miatt Lampard és Obi Mikel sem léphet pályára az Atletico ellen. Visszatérhet viszont a csapatba John Terry, Samuel Eto’o és Eden Hazard is.

Az Atleticónál csak Gabi nem lehet ott este a Stamford Bridge gyepszőnyegén, mindenki másra számíthat Diego Simeone, aki 1974 után vezetheti újra a legrangosabb európai kupa döntőjébe a matracosokat. „Minden okunk megvan a bizakodásra, különösen, ha már eddig, a Bajnokok Ligája elődöntőjéig eljutottunk. Ez önmagában is egy óriási dolog, és egyértelmű, hogy emiatt a játékosaim nagyon motiváltak, és várják a mérkőzést. Tudjuk, hogy mire számíthatunk: nehéz mérkőzés lesz lesz, ezért nagy erőfeszítéseket kell tennünk, hogy elérjük a célunkat” – fogalmazott Diego Simeone.

Az Atletico Madrid egyébként legutóbbi 14 mérkőzésén veretlen maradt. A Chelsea szurkolói abban bízhatnak, hogy a Bajnokok Ligájában már nyolc éve nem kaptak ki spanyol együttestől. Az azóta lejátszott 16 mérkőzésükből 6-ot megnyertek, míg 10 döntetlennel zárult.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Megvan Szoboszlaiék új vezetőedzője

Megvan Szoboszlaiék új vezetőedzője

A jelenleg a Feyenoordot irányító holland Arne Slot váltja Jürgen Kloppot a Szoboszlai Dominiket foglalkoztató Liverpool labdarúgócsapatának vezetőedzői posztján.
A Paks történelmi diadala

A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!