2022. 05. 25. Szerda Orbán napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Sport

Minden idők legjobb korosztályos világbajnokságát rendezték a Duna Arénában

A vizes sportágakat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA értékelése szerint minden idők legjobb junior úszó-világbajnokságát rendezték az elmúlt héten a Duna Arénában.

Erről Julio C. Maglione, a FINA elnöke beszélt az M4 Sportnak adott interjújában, s mint ahogyan a magyar szövetség közleménye emlékeztet rá, ezt mondta Dale Neuburger, a szervezet alelnöke is az esemény vasárnapi záróünnepségén.

A FINA elnöke az M4 Sporton nem csupán a legjobbnak nevezte a vb-t, de "olimpiai szintű versenyként" jellemezte a hatnapos eseményt.

Dale Neuberger - aki nem csupán a FINA amerikai alelnöke, de A nemzetközi szövetség úszósportért felelős vezetője is - kijelentette, "a budapesti világbajnokság igazi mérföldkő a sportág történetében, egy olyan színvonalú verseny, amelyre még sokáig fogunk emlékezni."

Cornel Marculescu FINA-igazgató közölte, a Duna Aréna továbbra is a világ jelenlegi legjobb uszodakomplexumának számít. "Élmény minden itt eltöltött perc mind a versenyzőknek, mind a szurkolóknak. Szívesen jövünk ide, a magyar szervezők mindig kimagaslót nyújtanak."

A korábban Dél-Amerikában, majd Dubajban, Szingapúrban és két éve Indianapolisban megrendezett junior-vb első ízben látogatott Európába, és a 125 résztvevő ország csapatvezetői is rendkívül elégedetten beszéltek a MÚSZ szervezőcsapatának munkájáról.

A házigazda nevében Wladár Sándor elnök mondta el a zárszót az arénában, aki hangsúlyozta:

"Mi is pontosan úgy készültünk erre a viadalra, mint az a 800 úszó, aki az elmúlt hat napban ebben a nagyszerű medencében versenyzett. Azaz a legjobbunkat akartuk nyújtani, pontosan azért, hogy aztán ők is a legjobbjukat nyújthassák."

Az olimpiai bajnok azt is megjegyezte, a mostani fiatalokat immár érett klasszisokként várja vissza Budapest a 2024-es rövidpályás világbajnokságon, illetve a 2027-es vizes világbajnokságon, hiszen ezt a két kiemelkedő eseményt is elnyerte már a szövetség, illetve a magyar főváros.

A vb-n a magyar csapat az éremtábla hetedik helyén végzett egy arany-, illetve egy ezüstéremmel, míg a pontversenyben a rendkívül előkelő hatodik helyet szerezte meg, olyan nagyhatalmak előtt, mint Japán, Nagy-Britannia, Németország, Franciaország, illetve Kína.

Október elején már a negyedik kiemelt úszóeseményt rendezik meg Magyarországon, ami rekordnak számít a FINA-nál: a májusi úszó Bajnokok Sorozata, a júniusi nyíltvízi világkupa és a mostani junior-vb után október 4-6-án az úszó világkupa következik.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!