2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Sport

Menesztenék több mint húsz év után

Több mint húsz év után leváltanák a Magyar Birkózószövetség elnökét. A január 30-ai tisztújító közgyűlésen Hegedűs Csaba kihívójaként Németh Szilárd indul. Csepel korábbi fideszes polgármesterét a sportág nagyságai támogatják.

Letört csempék, rohadó, szétmálló parketta, omladozó vakolat. A csepeli birkózóterem jelenlegi állapota. Az országban több, ehhez hasonló létesítmény van, ahol a fiatalok ehhez hasonló körülmények között készülnek. Ezen is változtatna az elnökválasztásra készülő új szövetség.

Csepel korábbi fideszes polgármestere utánpótlás birkózó volt, jelenleg a Csepeli klub vezetője. Megválasztása esetén legfontosabb feladatának az életpályamodell elindítását és a létesítmény rekonstrukciót nevezte. „Volt olyan tél, amikor a gyerekek meleg víz és fűtés nélkül edzettek, illetve azok a világ-, Európa- és olimpiai bajnok, akik ilyen körülmények között kell, hogy felkészüljenek – sajnos ezt nemcsak Csepelen tapasztaljuk, hanem országszerte, – ez önmagában nagyon jelentős probléma, és ennek az orvosolását meg kell kezdeni” – mondta Németh Szilárd elnökjelölt.


A lepusztult csepeli létesítmény felújítására a kormány 400 millió forintos garanciát vállalt. Németh Szilárd szerint most van lehetőség a változtatásra. „Olyan kormánya van az országnak, amelyik támogatja a sportot, a 16 kiemelt sportág közé bekerült a birkózás. Jóval nagyobb központi közpénzek érkeznek a birkózásba, most lehetőségünk van arra, hogy ne csak anyagi értelemben, hanem erkölcsi értelemben is megújítsuk a Magyar Birkózószövetséget” – tette hozzá az elnökjelölt.

Németh Szilárd elnöki munkáját ismert sportolók segítik, akik 13+1 pontból álló programot dolgoztak ki. „Pontos és hiteles elszámolás; ez nagyon fontos. Az egyesületek pénzből élnek; nekik azt is tudni kell, mire számíthatnak tőlünk. Legfontosabb eleme a sportágfejlesztési koncepciónak az elosztása.  Ezt, a jelenlegi rendszer szerint  a klubok a pénzosztás végén tudják meg. Mi azt mondjuk, hogy igenis a pénzosztás elején, tehát a program elején hirdessük meg előre, hogy mi alapján fogjuk elosztani a pénzt, és tíz százalékkal több forrást szeretnénk biztosítani a kluboknak” – nyilatkozta Bacsa Péter olimpikon birkózó.

A programban még szerepel 150 millió forintos szponzori pénz bevonása, eredményes sportolók és edzők jutalmazása, az alapszabály módosítása is. Az elnökválasztó tisztújító közgyűlést január 30-án tartják. Hegedűs Csaba 1992 óta vezeti a Birkózószövetséget.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Újabb feljelentés Magyar Péter ellen

Újabb feljelentés Magyar Péter ellen

Dúró Dórának a parlament folyosóján annyit mondott, kezét csókolom, de nem egyeztetett vele - így reagált Kocsis Máté az atv.hu-nak, miután Magyar Péter azt állította, hogy Kocsis és Dúró rendszeresen egyeztet.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Verstappené a Red Bull 100. pole pozíciója

Verstappené a Red Bull 100. pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!