2024. 04. 14. Vasárnap Tibor napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Svenk 07:30

Sport

Megvan, hogy ki lesz Sallai Rolandék edzője

A Freiburg megerősítette a korábbi német sajtóértesüléseket és bejelentette, hogy Julian Schuster lesz a magyar válogatott Sallai Rolandot és Szalai Attilát foglalkoztató Freiburg labdarúgócsapatának a vezetőedzője.

  • Megvan, hogy ki lesz Sallai Rolandék edzője

A 38 éves szakember az idény végén, júliusban váltja a 12 szezon után távozó Christian Streichet. Schuster 2008-tól 2018-as visszavonulásáig a jelenlegi tréner játékosa volt, azóta a Freiburg akadémiáján dolgozik.

Jochen Saier sportigazgató közleményben úgy fogalmazott, hogy az elmúlt hetekben számos belső és külső jelölttel intenzív tárgyalásokat folytattak és végül nagy meggyőződéssel választották Schustert a tapasztalata, a személyisége miatt, s azért, mert osztja és elfogadja a Freiburg filozófiáját, illetve értékrendszerét.

A klub hétfőn jelentette be, hogy nyártól már nem az 58 éves Streich lesz az edző, aki Freiburgban nőtt fel, játékos-pályafutása nagy részét az egyesületben töltötte, edzette az U19-es gárdát, és másodedző volt, mielőtt átvette az első csapat irányítását. Vezetésével 2022-ben Német Kupa-döntőt játszott az együttes, amelyet négyszer juttatott ki az európai kupaporondra. A legutóbbi két idényben hatodik és ötödik volt a Freiburg a Bundesligában, jelenleg pedig kilencedik.

Streich az egyesület történetének második leghosszabb ideig dolgozó edzője, Volker Finke ugyanis 16 éven át, 1991-től 2007-ig volt trénere a Freiburgnak. A Bundesligában szereplő együttesek jelenlegi edzői között Streich szintén a második legrégebben munkában álló tréner, csak a Heidenheimet 2007 óta irányító Frank Schmidt előzi meg.

Fotó: Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál – Megvan, mit akar a Nyugat Oroszországtól + videó

Globál – Megvan, mit akar a Nyugat Oroszországtól + videó

Oroszország javát – vagy inkább javait akarja a pénzügyi háttérhatalom, és úgy tűnik kitart emellett az elhatározása mellett még akkor is, ha ezzel az atomháború szélére sodorja a A részletekről beszélt Boros Imre, közgazdász és Bogár László közgazdász a Globalban. Vigyázat a nyugalom megzavarására alkalmas tények hangzanak majd el. Szerkesztő-műsorvezető: Virághalmy Sarolta.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!