2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Esztike gyűrűje

Következik:

Híradó 12:05

Sport

Megnyílt a Grosics Gyula Kapusiskola

Megnyílt a Grosics Gyula Kapusiskola, amely 6 és 21 év közötti fiataloknak nyújt egyéni képzést. Elsősorban olyan sportolókat várnak, akiknek a klubjában nincs kapusedző.

A jövő kapusait három korosztályban képzik. „Van egy előkészítő korosztályunk 6–12 éves korig. Ott a játék megismertetése a cél játékos formában, de ugyanakkor olyan alapok átadása, amire lehet később építeni. A 12–15 viszonylag egy veszélyes kor, mert ott már a gyerekek szembesülnek az élettel és elsősorban a pedagógiára, helyezkedésre és labdafogásra fog korlátozódni a szakmai munka, illetve kiemelten a lábbal való foglalkozás, mert azt nagyon nagy hiánycikknek gondolom a magyar kapusoknál, és végezetül a 16–21 éves korig az utolsó simításokat a profi kapusok eléréséhez. Ott már taktikai elemeket, beadásokat, kőkemény lövéseket nyújtanak számukra” – mondta Rabóczki Balázs, a Grosics Gyula Kapusiskola szakmai vezetője.

Az Aranycsapat kapusa élete utolsó hónapjait az iskola alapításának szentelte. Az intézményt veje vezeti. „Emlékszem, az utolsó mondatai között volt, amikor bekerült a kórházba – én is kérdeztem, hogy mi a célja, mit szeretne Gyula bácsi –, és ő azt válaszolta, hogy a gyerekek visszataláljanak megint arra az útra, hogy maguktól lemenjenek futballozni és az életük a futball legyen. Ezt a szeretetet próbáljuk átvinni beléjük, és akkor az egész nemzet, az egész társadalom büszke lesz rájuk” – hangsúlyozta Kiss Tamás igazgató.

A megnyitóünnepséget a REAC-pályán tartották, ahol az oktatásért felelős főpolgármester-helyettes a közösség erejéről is beszélt. „Ha csapatot akarsz építeni, akkor az első lépés, hogy végy egy jó kapust. Valóban innen kezdődik a csapatépítés, a jó kapustól, hiszen ha hátul biztonság van, akkor már nagy baj nem lehet, és ezért örülök annak, hogy a Grosics-kapusiskola megnyílik és folyamatos munkát fog biztosítani, képzi a gyerekeket, hiszen itt kezdődik a futball. Ha valóban meg akarjuk újítani a futballunkat, akkor meg kell teremteni azokat a speciális képzési lehetőségeket, mint amit ez a kapusiskola is nyújtani fog” – szögezte le Csomós Miklós oktatási és kulturális főpolgármester-helyettes.

A Grosics Gyula Kapusiskolába főleg olyan kapusokat várnak, akiknek a klubjában nincs kapusedző.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Az Ismerős Arcok is fellép Torockón a jubileumi Duna-napokon

Az Ismerős Arcok is fellép Torockón a jubileumi Duna-napokon

Immár tizedik alkalommal rendeznek Duna Napokat a nemzeti összetartozás napja alkalmából az erdélyi Torockón, május 31-től június 2-ig, fellép mások mellett az Ismerős Arcok, a Bagossy Brothers Company és a Kaláka, a helyszínről sugároz a Dankó rádió.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Megvédte futsalbajnoki címét a Haladás

Megvédte futsalbajnoki címét a Haladás

A Haladás megvédte címét a férfi futsal NB I-ben, miután a döntő negyedik mérkőzésén hétfőn 5-4-re győzött a kihívó Kecskemét otthonában, ezzel 3-1-re megnyerte a párharcot.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!