2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Sport

Megdőlhet egy magyar rekord az Európa-bajnokságon

A portugál válogatott 41 éves játékosa, Pepe várhatóan csúcsot dönt az a labdarúgó Európa-bajnokság alatt, méghozzá Király Gábor korrekordját. A Magyar Nemzet összegyűjtött néhány érdekességet a jövő héten kezdődő kontinensviadalról.

  • Megdőlhet egy magyar rekord az Európa-bajnokságon

Szoboszlai Dominik mindössze 22 éves volt, amikor megörökölte Szalai Ádámtól a csapatkapitányi karszalagot a magyar labdarúgó-válogatottnál. A labdarúgó Európa-bajnokság nyitónapján 23 éves és 233 napos lesz, így ő a torna legfiatalabb csapatkapitánya. A másik véglet Cristiano Ronaldo, 39 évesen és 130 naposan ő az Európa-bajnokság legidősebb csapatkapitánya - írja a Magyar Nemzet

Ronaldo az első futballista, aki hat Európa-bajnokságon is keretbe került, s minden bizonnyal ezúttal is pályára lép majd. Hat Eb húsz évet jelent a csúcs közelében, s még a balszerencse elkerülésére is szükség van. A portugál zseni egyetlen tornát sem sérülés miatt, mint három éve Szoboszlai, aki a szombati, Izrael elleni meccsen is kissé ráijesztett a magyar szurkolókra.

Ahhoz, hogy a magyar válogatott jelenlegi csapatkapitánya is eljusson hat Eb-részvételig, a 2044-es tornán, negyvenhárom évesen is a keretben kell lennie, úgy, hogy addig egy kontinenstornát sem hagy ki.

Király Gábor csúcsa dőlhet meg

Ennyi idősen senki sem szerepelt még Eb-n, a csúcstartó éppen Szoboszlai Dominik egyik elődje, a magyar válogatott korábbi csapatkapitánya, Király Gábor, aki 40 éves és 86 napos volt, amikor a 2016-os nyolcaddöntőben Magyarország 4-0-ra kikapott Belgiumtól. A mezőnyjátékosok között a német Lothar Matthäus tartja a rekordot, még a 2000-es tornáról, de vélhetően sem a későbbi magyar szövetségi kapitány, sem Király csúcsa nem él már sokáig.

Cristiano Ronaldo csapattársa, Pepe februárban már a 41. születésnapját ünnepelte, s aligha utazik majd haza játékperc nélkül a tornáról.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Golovin: büszkék lehetünk a lányokra

Golovin: büszkék lehetünk a lányokra

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint a jobb csapat győzött, de mindenki büszke lehet a magyar női kézilabda-válogatott játékosaira a címvédő és világbajnok, házigazda franciáktól elszenvedett 31-28-as vereség után, a párizsi olimpia nyitófordulójában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!