2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Sport

Megalázó eredménnyel zártak a brazilok

Németország lefocizta Brazíliát a labdarúgó-világbajnokság elődöntőjében. Joachim Löw szövetségi kapitány együttese 7-1-re verte a vb-házigazdát. Miroslav Klose egy gólt szerzett, ezzel 16 találattal minden idők legeredményesebb világbajnoki góllövője lett. A németek a döntőben az Argentína-Hollandia párharc győztesével játszanak.

Második alkalommal találkozott egymással világbajnokságon Brazília és Németország, először a 2002-es vb-döntőben, ahol a brazilok nyertek 2-0-ra. A házigazda ezúttal legjobbjai, Neymar és Thiago Silva nélkül állt fel. Utóbbi hiánya megmutatkozott a 11. percben, amikor egy bal oldali szöglet után a labda teljesen üresen találta Thomas Müllert, aki bebelsőzte ötödik gólját a vb-n. Történelmi pillanat következett a 23. percben, amikor egy remek kiugratás után Müller előkészített, Miroslav Klose pedig lőhetett, de csak a második kísérletéből lett gól, az viszont azt jelentette, hogy negyedik vb-jén a 16. gólját szerezte, ezzel pedig minden idők legeredményesebb világbajnoki góllövője lett. Egy perc telt el, amikor is Kroos érkezett és a tizenhatoson kívülről kilőtte a jobb alsó sarkot. Pillanatokkal később a Bayern játékosa már két gólnál járt, miután egy végletekig kijátszott akció végén a kapuba lőtt. A németek letámadtak, ennek köszönhetően a 29. percben már 5-0-ra vezettek. Ezúttal Khedira volt a befejező, Özil passza után. A brazilok teljesen összezuhantak a pályán, a szurkolók pedig sírtak a lelátón. A szünet után a csereként beállt Schürrle tett hozzá két gólt a német fiesztához. A 69. percben egy középre lőtt labdát passzolt az ötösről a kapuba, majd tíz perc elteltével a meccs legszebb gólját szerezve kilőtte a tehetetlen Julio Cesar fölött a jobb sarkot. A végén Oscarnak összejött a szépítés, így a selecao csak beállította a negatív rekordját, legutóbb 1920-ban Uruguay nyert 6-0-ra ellenük. Németország vasárnap negyedik vb-aranyérméért lép pályára.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Koránt égettek Malmőben

Koránt égettek Malmőben

Egy férfi és egy nő pénteken elégette a muszlimok szent könyvének, a Koránnak egy példányát Svédország harmadik legnépesebb városában, Malmőben, a történtekről a sajtóban helyszíni videofelvételeket is közzétettek.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!