2024. 09. 20. Péntek Friderika napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Komment 06:00

Sport

Második hazai BL-meccsét is megnyerte a Ferencváros

A Ferencváros 33-24-re győzött a horvát Podravka Koprivnica ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában, szombaton Érden.

  • Második hazai BL-meccsét is megnyerte a Ferencváros

Női Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló, A csoport:

FTC-Rail Cargo Hungaria - Podravka Koprivnica (horvát) 33-24 (17-12)

-------------------------------------------------------------------

lövések/gólok: 55/33, illetve 42/24

gólok hétméteresből: 3/1, illetve 3/1

kiállítások: 6, illetve 8 perc

Egy hete - ugyancsak Érden - a Nyköbing 31-22-es legyőzésével kezdte meg a csoportkört a bajnoki és Magyar Kupa-címvédő zöld-fehér együttes, míg mostani riválisa hazai pályán kapott ki egy góllal a Ljubljanától. A múltbeli mérleg hazai sikert ígért: a korábbi tíz egymás elleni mérkőzésből kilencet megnyert az FTC.

Az idénybeli három eddigi tétmeccsét megnyerő Ferencváros keretéből a három kapus közül ezúttal az olimpiai ezüstérmes francia Laura Glauser maradt ki.

Döcögősen indult a hazaiaknak a találkozó, 3-1-re, majd 8-4-re is vezetett a horvát együttes, a védekezésben kevéssé hatékony FTC Orlane Kanor góljaival tapadt riválisára. A védekezés aztán stabilabbá vált, ez pedig azt eredményezte, hogy a 19. percben, 10-9-nél először vezetett a vendéglátó. A hátsó alakzat hatékonysága elöl is segített könnyebb gólokat szerezni. A játékrész utolsó harmadában jobban játszott a Ferencváros, Márton Gréta és Angela Malestein jól teljesített a széleken, Allan Heine vezetőedző remeklő csapata pedig már 17-11-re is ellépett.

Gólszegényen indult a második félidő, az első hat perc csupán egy találatot hozott, az utolsó negyedórához közelítve pedig már 25-17-re vezetett a Ferencváros. A különbségből egy perc alatt három gólt faragott a Podravka, ennél közelebb azonban nem engedte vendégét a budapesti alakulat. A hajrában magabiztos előnye birtokában többet rontott támadásban a házigazda, az utolsó percen belül már kilenc góllal is vezetett és 33-24-es sikert aratott.

Kanor és Malestein öt-öt, Márton és Darja Dmitrijeva négy-négy góllal, Janurik Kinga 11, Böde-Bíró Blanka 2 védéssel vette ki a részét a sikerből. A túloldalon Katarina Pandza szintén ötször volt eredményes.

Korsós Dorina mindhárom lövését gólra váltotta, csapata, a Rapid Bucuresti 30-30-as döntetlent játszott a Vipers Kristiansand vendégeként.

Fotó: Daria Dmitrieva, a Ferencváros (j) és Mia Brkic, a Koprivnica játékosa a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 2. fordulójában játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Podravka Koprivnica mérkőzésen az Érd Arénában 2024. szeptember 14-én. MTI/Illyés Tibor

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hengerelt a Veszprém a PSG ellen

Hengerelt a Veszprém a PSG ellen

A Veszprém házigazdaként 41-28-ra nyert csütörtökön a Paris Saint-Germain ellen a férfi Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!