2020. április 4.,
szombat, Izidor napja

Magyarország - Finnország: 2-0

Hír TV

2018. november 19., hétfő 06:30, frissítve: hétfő 07:50

A csapatkapitány Dzsudzsák Balázs helyet kapott a kezdő tizenegyben a magyar labdarúgó-válogatott finnek elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésén. A kapuban ismét Gulácsi Péter állt, aki csütörtökön kihagyta az észtek ellen 2-0-ra megnyert összecsapást. Marco Rossi szövetségi kapitány együttese piros-fehér-zöld összeállításban lépett pályára utolsó Nemzetek Ligája-összecsapásán, amely 20.45-kor a szlovén Slavko Vincic sípjelére kezdődött a Groupama Arénában.

Az első félidőt Magyarország 2:0-ás eredménnyel vezette. A kilencedik percben esett az első magyar helyzet, de a 18 percben Gulácsinak védenie kellett. Két finn helyzet után a 24. percben került először helyzetbe Szalai a finnek kapujánál. 

Az első gól a 29. percben esett, Korhut passzolta fel a labdát Kalmárnak, aki sarokkal tette a labdát Szalai elé. A Hoffenheim csatára higgadtan lőtt a finn kapuba. Remek akció végén lőttünk gólt. A finnek eddig csak öngólból, saját maguknak lőttek gólt ebben a sorozatban.

A 37. percben Nagy Ádám egy labdaszerzés után vitte a finn kapura a labdát. Passzolhatott volna, de inkább 18-ról ballal lőtt, Joronen csak beleütni tudott a labdába, 2-0! Ez volt Nagy Ádám első gólja a magyar válogatottban.

A második félidőben a magyarok előnyüket akarták tartani, a nyolcvanadik percben így is helyzetbe került Szalai, de végül elvétette a fejelést. A magyar labdarúgó-válogatott a második helyet is érte el a Nemzetek Ligája-csoportjában, miután vasárnap este hazai pályán legyőzte a finn együttest.