2024. 08. 26. Hétfő Izsó napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:55

Sport

Lemondott Gareth Southgate

Gareth Southgate nyolc év után távozik az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról.

  • Lemondott Gareth Southgate

"Büszke angolként életem megtiszteltetése, hogy a válogatottban játszhattam, majd a szövetségi kapitánya lehettem. Ez a világot jelentette számomra, minden tőlem telhetőt megtettem. De eljött az idő a változásra és egy új fejezetre" - fogalmazott az 53 éves szakember, akinek így a spanyolok ellen 2-1-re elveszített vasárnapi Európa-bajnoki döntő volt az utolsó meccse szakvezetőként.

Southgate 2016 szeptemberében vette át a háromoroszlános gárda irányítását, amely vezetésével az elmúlt évtizedek legnagyobb sikereit érte el, noha trófeát végül nem nyert. Az angolok az 1966-os világbajnoki cím és Southgate kinevezése között eltelt öt évtized során mindössze hét egyenes kieséses meccset nyertek a nagy tornákon, míg a most távozó trénerrel négy torna alatt - két-két vb-n és Eb-n - kilencet.

Southgate 102 találkozón dirigálta az angol csapatot, mérlege 61 győzelem, 24 döntetlen és 17 vereség. A 2021-es és az idei kontinensviadalon ezüstérmet nyert, míg a 2018-as világbajnokságon negyedikként zárt, két éve Katarban pedig a negyeddöntőben búcsúzott.

Fotó: MTI/EPA/Filip Singer

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Esztelen mészárlást hajtottak végre afrikai dzsihadisták

Esztelen mészárlást hajtottak végre afrikai dzsihadisták

Legkevesebb száz falusi és katona vesztette életét egy dzsihadista rajtaütésben Burkina Faso északi részén a támadásról készült felvételeket elemző helyi szakemberek, akik a legtöbb áldozatot követelő idei támadásnak nevezték a merényletet.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Elhunyt Sven-Göran Eriksson

Elhunyt Sven-Göran Eriksson

Hétfőn, 76 éves korában elhunyt Sven-Göran Eriksson, az angol labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!