2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Sport

Kobe Bryantre emlékeztek a vasárnapi NBA-mérkőzéseken

Az észak-amerikai kosárlabdaligában (NBA) a játékosok és nézők valamennyi vasárnapi mérkőzésen megemlékeztek a helikopter-balesetben elhunyt Kobe Bryantről, a sportág történetének egyik legnagyobb alakjáról.

  • Kobe Bryantre emlékeztek a vasárnapi NBA-mérkőzéseken

 

A címvédő Toronto Raptors és a San Antonio Spurs összecsapásán a két csapat az első támadásánál nem vezetett akciót, mindegyik hagyta lepörögni a 24 másodpercből álló támadóidőt - miközben a közönség felállva tapsolt -, ezzel emlékezve a Los Angeles Lakers egykori legendás játékosára, akinek ez volt a második mezszáma.

Hasonlóképpen tettek a játékosok a Memphis Grizzlies és Phoenix Suns találkozóján, ott az egyik csapat 8 másodpercig állt csendben, mivel Bryant pályafutásának első felében ezzel a mezszámmal játszott.

Összességében a gyász árnyékában telt az egész játéknap, a játékosok az összes pályán a könnyeikkel küszködtek a szünetekben.

Az NBA a hivatalos honlapján, illetve közösségi médiafelületein egyformán Bryantre emlékezett.

Eredmények:

Denver Nuggets-Houston Rockets 117-110

San Antonio Spurs-Toronto Raptors 106-110

Atlanta Hawks-Washington Wizards 152-133

Memphis Grizzlies-Phoenix Suns 114-109

New Orleans Pelicans-Boston Celtics 123-108

New York Knicks-Brooklyn Nets 110-97

Orlando Magic-Los Angeles Clippers 97-112

Portland Trail Blazers-Indiana Pacers 139-129

Melbourne-ben is Kobe Bryantre emlékeztek

A tenisz világa is megrendülten és szomorúan reagált a vasárnap elhunyt Kobe Bryant halálhírére. A kosárlabda történetének egyik legnagyobb alakja helikopter-balesetben vesztette életét 41 évesen. 

"Őszintén gyászolok. Kobe a mentorom és a barátom volt. Te és a lányod a szívünkben éltek tovább örökké" - írta a Twitteren Novak Djokovic, az Australian Open címvédője.

A világelső Rafael Nadal úgy fogalmazott: "Ma korán arra a szörnyű hírre ébredtem, hogy a világ egyik legnagyobb sportolója elhunyt. Sokkot kaptam."

Rajtuk kívül több teniszező, köztük a Melbourne-ben 2014-ben győztes Stan Wawrinka, a kétszeres wimbledoni bajnok Petra Kvitova, a tinédzser tehetség, Cori Gauff és a korábbi világklasszis, Marija Sarapova is szomorúan reagált a tragédia hírére és együttérzését fejezte ki a hozzátartozóknak.

"Szörnyen szomorú" - írta a legendás Rod Laver. "Nyugodj békében Bryant. Túl fiatalon."

Michael Jordan és Shaquille O'Neal is gyászol

Két legfontosabb játékostársa, Michael Jordan és Shaquille O'Neal érzelmes szavakkal emlékezett a vasárnap tragikus körülmények között, helikopter-balesetben elhunyt legendás kosárlabdázóra, Kobe Bryantre. 

"Nem lehet szavakkal kifejezni azt a fájdalmat, amit érzek. - közölte szóvivőjén keresztül Michael Jordan. - Szerettem Kobe-t, olyan volt számomra, mint egy testvér."

Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) jelenleg 56 éves, ikonikus játékosa Bryant legnagyobb példaképe volt, ugyanazon a poszton játszott, mint ő.

"Gyakran beszéltünk egymással, nagyon fognak hiányozni ezek a beszélgetések." - mondta a hatszoros NBA-bajnok Jordan, aki 1991 és 1993, valamint 1996 és 1998 között a Chicago Bullsszal ért a csúcsra a bajnokságban, jelenleg pedig a Charlotte Hornets tulajdonosa.

Bryant a Los Angeles Lakersszel ötször lett az NBA legjobbja, az első három bajnoki címét Shaquille O'Neal oldalán szerezte. Bár a két sztár korábban nem igazán jött ki egymással, később rendezték a nézeteltéréseket. O'Neal a Twitteren fejezte ki együttérzését Bryant és 13 éves lánya, Gianna halála miatt.  

"Szeretlek benneteket és hiányozni fogtok" - írta.

Hír TV/MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!