2021. február 28.,
vasárnap, Elemér napja

Kik kapják a hazai fair play díjakat?

MTI

2019. január 3., csütörtök 18:56, frissítve: csütörtök 19:11

A Magyar Olimpiai Bizottság (NOB) fair play testülete január 15-ig várja a javaslatokat arra, hogy kik kapják meg a 2018-as évre vonatkozó fair play-díjakat.

Pályázni, javaslatot tenni fair play cselekedet, életmű, a fair play eszméjének népszerűsítése, fair play a szabadidősportban, a sport szolgálatában, valamint fair play a művészetben, a tudomány területén kategóriában lehet.

„Évről évre egyre több kiemelkedő fair play-cselekedet jut tudomásunkra, bízunk benne, hogy idén is sokan jelzik felénk az arra érdemes tetteket” – mondta Kamuti Jenő, a bizottság elnöke. Hozzátette: cselekedet kategóriában elsősorban olyan jelöléseket kérnek, amelynél a gesztus a győzelembe került, kerülhetett volna, vagy hatással volt eredményére. Szabadidősport kategóriába az amatőr sporteseményen történt fair play-tetteket kérik jelölni, a kiemelkedő edzői, sportvezetői és szervezői példákat a sport szolgálatában kategóriába javasolják.

A testület azt is várja, hogy akinek „tudomása van a fair play elveit folyamatosan és példamutatóan szem előtt tartó életpályáról, vagy a fair play-értékek népszerűsítése területén kiemelkedő tevékenységről”, jelezze a fair play bizottságnak.

A javaslatokat a fair play rövid leírásával és indoklással együtt kell eljuttatni a kamuti.jeno@olimpia.hu címre. A díjátadó ünnepségre várhatóan 2019 tavaszán kerül sor.